Létrehozva: 2019.07.15.

Tragédia a MOM tetején: senki sem érti, ami Dominikkel történik

A kisfiút és bátyját kiemelték a családból, ám a gyerekotthonban furcsa dolgok történnek Zselyke bátyjával.

Kétszer is megsérült az intézetben a MOM Park tetején megégett kislány 11 éves testvére – ezt állítja a tragikus sorsú család ügyvédje.

A védő szerint K. Dominiket, aki végignézte, ahogyan húga, a 8 éves Zselyke megégett a fabódéban, legutóbb orvoshoz is kellett vinni. Õt és másik fiútestvérét a gyámhivatal kiemelte a családból, majd ideiglenesen egy gyermekotthonban helyezte el a tragédia után.

Dr. Székely Gábor szerint Dominiknak az első alkalommal a fejét és a lábát érték súlyos sérülések, napokkal ezelőtt pedig a kezén sebesült meg, emiatt Kecskemétre kellett szállítani orvosi kezelésre. A fiú azt mondta anyjának, nem emlékszik arra, hogy mi történt. D. Anita, Dominik anyja attól tart, hogy a gyerek esetleg gyógyszeres kezelés alatt áll.

"Értetlenül állunk az esetek előtt, ugyanis egy olyan helyen, ahol szakképzett nevelők felügyelete alatt vannak a gyermekek, életszerűtlen és szokatlan, hogy ilyen súlyos sérüléseket szenvedjen Dominik. Egyebekben az édesanya tájékoztatása szerint ilyen balesetek korábban a szülői felügyelete alatt nem történtek" – mondta el a Blikknek dr. Székely Gábor, aki úgy gondolja: talán ezek az esetek is jól tükrözik, hogy a kisfiú nem megfelelő helyen van elhelyezve, és indokolt lenne visszaadni őt az édesanyának.

Az ügyvéd azt is hozzátette: az érintett gyermekotthon alapesetben csak a 12. életévüket betöltött fiúk befogadását vállalja, Dominik viszont mindössze 11 éves.

A lap kereste az intézetet és az illetékes gyámhivatalt, de lapzártáig nem válaszoltak. "A Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülettel együttműködve fellebbeztünk a gyerek kiemelése ellen" – jegyezte meg az ügyvéd.  

Az egyesület elnöke, Vidák Aladár szerint az anya rendelkezett egy igazolással, amely szerint a legnagyobb fiára bízhatja a két kisebbet. Június 24-én Zselyke, Dominik és Krisztofer anyjukkal ment a Gesztenyés-kertbe. A nőnek azonban dolgozni kellett menni, ezért magára hagyta gyerekeit. Zselyke és Dominik úgy döntött, hogy elmennek a közeli MOM Sportközpontba, ahol felmásztak egy fabódéba. A fiú állítása szerint a kislány az ablakon át bemászott, ő pedig leült a párkányra. Zselyke talált egy doboz gyufát, egy szálat meggyújtott, ami megégette a kezét, ezért ijedtében a padlóra dobta. A lángok pillanatok alatt szétterjedtek az apró helyiségben: a kislány már nem tudott kimenekülni. A helyszínre érkező mentők sem tudták megmenteni az égési sokkot szenvedő kislányt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. március 25-31.: jó hangulatot jelez húsvétra a Nyilas Hold

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-