Létrehozva: 2019.07.17.

Megrázó szavak, ezt kívánja a gyilkosnak a soroksári futónő édesanyja

Az asszony nagyon megkönnyebbült, hogy a tettesre életfogytiglani börtön vár, de szeretne valamit elhelyezni a cellájában.

Hosszú évek után végre megnyugodhatott a soroksári futó nő, Krisztina édesanyja, Katalin asszony.

A gyászoló szülő ugyanis nemrégiben kézhez kapta a vádiratot, amely szerint elképzelhető, hogy a lánya gyilkosa élve nem hagyhatja el a börtön falait. A férfinak ugyanis aljas indokból elkövetett emberölésért, szexuális bántalmazásért és kifosztásért kell nemsokára bíróság előtt felelnie.

Az asszony az ügyvédjén keresztül osztotta meg a benne kavargó érzéseket.

"Megkönnyebbültem, hogy életfogytiglant kaphat a lányom gyilkosa! – ezt mondta Katalin asszony, aki láthatóan megnyugodott a vádirat láttán. Ügyfelem azt mondta, a tárgyalásra mindenképpen el akar menni, bár egyelőre nem tudja, mennyire fogja bírni. Azonban az első tárgyalási napon biztosan ott lesz, hogy a szemébe nézhessen a férfinak" – tolmácsolta a Blikknek az édesanya szavait jogi képviselője, Surdy Miklós.

Katalint rendkívül felzaklatta, amikor tavaly szeptemberben elkapták Krisztina gyilkosát. A családnak, mint ismert, öt évet kellett várni, hogy a gazember csuklóján kattanjon a bilincs. Az asszony akkor feldúltan nyilatkozott a lapnak:

"Én annyit szeretnék majd kérni a bíróságtól, hogy ennek az embernek a cellájába tegyék ki a lányom fényképét: minden reggel Kriszti arcával ébredjen, este pedig az legyen az utolsó, amit elalvás előtt lát! Élete végéig nézze a zárkában a lányom képét! Azt akarom, hogy ugyanazt a fájdalmat élje át, amit ő!" – fogalmazott.

2013 szeptemberében megerőszakolták és meggyilkolták Soroksár külterületén Gyurik Krisztinát. Az asszony futni indult el a helyszíntől nem messze lévő otthonából, ahova már soha többé nem térhetett vissza. Kezét-lábát összekötözték, majd egy zsineggel megfojtották. Holttestére egy bokros, elhagyatott részen bukkantak rá. Feltételezett gyilkosa, R. Szilveszter akkor bukott le, amikor a más bűncselekmény miatt elítélt férfi DNS-ét összevetették a helyszínen talált maradványokkal. A több mint öt évig tartó, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. A nyomozás végén húszezer oldalnyi ügyiratot adták át az ügyészségnek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

8 szuper töltött tojás, amit kár lenne kihagyni húsvétkor!

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-