3 éve

Kiadták az országos riasztást, elmossa az eső a következő napokat

A következõ napokban sok csapadékra kell számítanunk, amit viharos szél fog kísérni.

Vasárnap a kezdeti naposabb idő után délutánra dél felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. A déli-délkeleti szél élénk, erős, zivatarok idején viharos lesz. Napközben 27-36 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra elsőfokú riasztást adott ki zivatar és felhőszakadás miatt. Szintén országos hőségriadó lesz, kivéve Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyét.

Hétfőn is több helyen kell készülni újabb záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A Dunántúlon feltámad az északi-északnyugati szél. 25 és 31 fok közé mérséklődik a kánikula.

Kedden a napos időszakok mellett szórványosan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A Dunántúlon élénk, erős lesz az északnyugati szél. Szerdán többfelé szeles időre, sok napsütésre van kilátás, főként keleten, északkeleten elszórt záporokkal, zivatarokkal. A legtöbb helyen ismét 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet - írja az Időkép.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!