Létrehozva: 2019.06.12.

Dunai hajótragédia: újabb fontos részletet közölt a rendőrség

Azonosították a gyermeket, akit a hajóból emeltek ki, közben a Terrorelhárítási Központ is sajtótájékoztatót tartott.

A május 29-én történt dunai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány kiemelése kedden reggel megtörtént. A kiemeléskor megtalált negyedik áldozat azonosítása megtörtént, ő az egyetlen gyermek áldozata a balesetnek - írja az police.hu.

A kutatásban résztvevők jelenleg megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még négy dél-koreai utast.

Szerdán köszönetet mondott a magyar és a koreai búvárok közös munkájáért, a magyar állampolgároknak a figyelmükért és Hajdu Jánosnak, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatójának a koreai állam a Koreai Köztársaság és a TEK közös sajtótájékoztatóján a Belügyminisztériumban.

Hajdu elmondta, hogy a balesetet követő délután Pintér Sándor adta utasításba, hogy szervezze meg a mentést, és az áldozatok felszínre hozását a kegyeleti szabályok betartásával. Hajdu szerint a feladat azért volt nagyon nehéz, mert hasonlót még sosem kellett csinálniuk, ezért nem rendelkeztek benne kellő rutinnal. Szerinte az volt a legnehezebb, hogy a TEK módszerei szerint kezdték el megszervezni a munkát, de kivételesen sok civillel dolgoztak együtt, akik már az első nap végére gyakorlatilag katonává váltak, olajozottan tudták megszervezni a munkát.

A főigazgató köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a munkában, és a sajtónak is a tárgyilagos közvetítésért. Hajdu elmondta, hogy onnantól, hogy a roncs kikerült a vízből és rárakták az uszályra, már nem a TEK felelős a műveletért, ezért a továbbiakról nem tud tájékoztatni. Egyelőre azt sem tudta megmondani, hogy mennyibe került a mentés, hiszen csak kedden ért véget.

Hajdu arra a kérdésre, hogy pszichológusok foglalkoznak-e bárkivel, azt mondta, a TEK-nél biztosan nem, hiszen erre nincs szükség, ugyanis csak olyan emberek dolgozhatnak ott, akik fel vannak készülve az ilyen esetekre.

A főigazgató kérdésre elmondta, hogy ha nem a hajóban van a négy áldozat, akiket még keresnek, akkor a vízben kell lenniük.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-