Létrehozva: 2019.05.09.

Magyar szereplők is részt vesznek a windsori királyi lovas bemutatón

Magyar szereplõk is bemutatkoznak az idén az egyik legpatinásabb brit lovas eseményen, a Royal Windsor Horse Show többnapos rendezvénysorozatán.

A több mint hét évtizedes hagyományra visszatekintő, évente megtartott látványos bemutató helyszíne a brit királyi család legnagyobb angliai rezidenciája, a London nyugati határában fekvő Windsor.  Az eseményt rendszeresen látogatja II. Erzsébet királynő. Az idei játékokkal Viktória királynő születésének 200. évfordulójáról is megemlékeznek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország londoni nagykövete elmondta:

Magyarország egyre több erőfeszítést tesz a lovas sportok és a lovas hagyományok megújításáért, az Egyesült Királyság pedig a lovas hagyományok egyik legfontosabb letéteményese.

A nagykövetség ennek jegyében kezdeményezte tavaly a kapcsolatfelvételt a Royal Windsor Horse Show szervezőivel a hortobágyi csikósok és Kassai Lovasíjász Iskola megjelenése érdekében, ennek eredményeként az idén Magyarország képviselői is bemutatkozhatnak a rendezvényen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint ennek nem csupán sportdiplomáciai, hanem országpromóciós jelentősége is van, hiszen Magyarország egy eddig kevésbé ismert, ám ősi és jellegzetesen magyar oldaláról mutatkozik be a nyilvánosság előtt.

Az idei Royal Windsor Horse Showra a hortobágyi Mátai Ménestől hat csikós, egy pusztaötös hajtó, valamint Kassai Lajos ötszörös lovasíjász-világbajnok érkezett tanítványaival. A csikósok három alkalommal az esti felvonuláson, valamint szombat délután a Copper Horse Arenában lépnek fel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

hirtv.hu

Nyilvánosan beismerte Karácsony, hogy meg sem mozdulhat Gyurcsányék nélkül + videó

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

mindmegette.hu

Madárinfluenza: minden ötödik bolti tej fertőzött volt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-