Létrehozva: 2019.05.28.

Kegyetlen, ezért tértek vissza a helyszínre az újpesti férfi gyilkosai

Az autókereskedõ nagyon hirtelen tûnt el május elején, pár nappal késõbb pedig kiderült, hogy ismerõsei végeztek vele.

A jelek szerint a gyilkosság minden mozzanatát pontosan kitervelte a három férfi, akiket az újpesti autókereskedő, A. Csaba megölésével gyanúsítanak.

A 47 éves férfit két üzletfele vette fel Újpesten, majd meg sem álltak vele Szent­endréig. Jól ismerték a terepet, a harmadik társuk már a megásott gödörnél várt rájuk. A gyanútlan Csaba az anyósülésen ült, a mögötte helyet foglaló férfi pedig egy váratlan pillanatban – már a helyszínen – egy bekészített dróttal fölé hajolt, és megfojtotta vele. Az áldozatnak esélye sem volt a túlélésre. Ezután H. Richárd, S. Bence és E. Krisztián elföldelte az áldozatot.

A támadók letartóztatását va­sárnap elrendelték, a Fővárosi Törvényszék pedig újabb részleteket közölt a feltételezett gyilkosokról. A legérdekesebb tény, hogy a hidegvérű emberölés után ketten visszatértek az elkövetés helyszínére. Erre azért volt lehetőségük, mert a gyilkosság után csak 17 nappal fogták el őket. Ketten már a kihallgatásukkor mindent elismertek, harmadik társuk elmondása szerint nem tudta, hogy a barátai mire készülnek, de a holttest eltüntetésében már tevékenyen részt vett.

A Bors által megkérdezett szak­értő szerint az ennyire eltervezett cselekmények esetében a lehető legkisebb kockázatot választják, ezért is dönthettek a fojtás mellett.

"Bármilyen hihetetlen, de gya­kori, hogy az elkövetők visszatérnek a tett helyszínére. A sajtóban már korábban megjelent, hogy az ügyet már nem eltűnésként, hanem emberölésként kezelik. Nagyon logikus és valószínű, hogy megnézték, megtalálták-e már a nyomozók a holttestet" – magyarázta Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese.

A szentendrei gyanúsítottnak egyébként egy villanyszerelési cége van. A szentendrei címen a szomszédok azt mondták a Borsnak, hogy a rendőrök is érdeklődtek itt nemrég, de Richárd már több mint tíz éve elköltözött. A gyanúsítottak tettükért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

metropol.hu

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

mandiner.hu

Izrael megtámadta Iránt: robbanások az iráni katonai légibázis közelében (VIDEÓ)

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-