3 éve

Újabb részletek a Teréz körúti robbantó szökési tervéről

Azt tervelte ki, hogy amikor legközelebb átszállítják az Igazságügyi Megfigyelõ és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), onnan kísérli meg a szökést.

Húga segítségével tervezett megszökni a börtönből P. László – tudta meg a Bors. A lap biztos forrásból úgy értesült, hogy a Teréz körúti robbantóként elhíresült férfi zárkájában a minap egy kézzel írott levelet találtak, amiben fegyvert és lőszereket kért a szökéséhez.

Irományát egy papírzsebkendőbe csomagolta, azt pedig a következő beszélőjén akarta átadni családtagjának. A férfi jelenleg a Váci Fegyház és Börtönben raboskodik. Ördögi terve a börtönőrök miatt ment füstbe, akik még időben észrevették, miben mesterkedik. A lap információi szerint az ügyben büntetőfeljelentést tett az érintett intézmény.

A Bors azt is megtudta, hogy P. László nem a váci fegyházból akart megszökni, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből. A fiatalembert időről időre az IMEI-be is átszállítják. Ott már korábban feltérképezte a menekülő-útvonalat. Húgától azt kérte a levélben, hogy egy drónnal juttassa el az elmemegfigyelőbe az általa kért muníciót.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!