3 éve

Magyar diákok rajzolnak a jobb levegőért

Pályázatot írt ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ, hogy megtudja: a diákok szerint mitõl lesz jobb a levegõ minõsége!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ egy rajzpályázattal szeretné megismerni az iskolások gondolatvilágát arról, hogy hogyan lehet csökkenteni a bel- és kültéri légszennyezettséget, illetve mit gondolnak az egészséges levegőről.

Május 10-ig várjuk a diákok rajzait, fotóit, plakátjait, videóit. A nyerteseket május 25-én díjazzuk, a nevezés részletei pedig elérhetőek az oki.hu oldalon

– tájékoztatta a %RIPOST%-ot a központ szakembere, dr. Szigeti Tamás.

A videókat, fotókat a [email protected] címre várják, a többit pedig postán a központ címére: 1097 Budapest, Albert Flórián u. 2-6, Pf. 777. A pályázat mellé állt az ismert történelemtanár, Jocó bácsi is, aki örömmel mesélt az NKK kezdeményezéséről.

„Nem véletlenül vállaltam el, hogy Mérai Katalin színésznő társaként zsűritag leszek. Magánemberként és pedagógusként is fontos számomra a friss és tiszta levegő, az iskolánk pedig kifejezetten olyan növényeket vásárol, melyeknek légtisztító hatásunk van. Órák előtt is rendszeresen szellőztetünk, mi ezzel teszünk azért, hogy diákok és a tanárok friss levegőt szívjanak”

– nyilatkozta a %RIPOST%-nak Balatoni József.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!