Létrehozva: 2019.02.14.

Kitudódott: így él a börtönben a legkegyetlenebb magyar gyilkos, Muki

A fiatal férfi még csak 14 éves volt, amikor Makó mellett felfoghatatlan tettét elkövette egy akkor 18 éves lány ellen.

Már szabad emberként köztünk járhatna a hazai kriminalisztika egyik legkegyetlenebb bűnözője, a 13 éve rács mögött ülő, Muki névvel elhíresült 27 éves K. András, ha most a bíró feltételesen elengedte volna.

Az elítéltek sorsáról döntő bíró azonban úgy határozott, nem engedi ki kedvezménnyel, nem helyezi feltételesen szabadlábra, így a 18 éves Pénzes Henrietta kegyetlen gyilkosa továbbra is a börtönben marad. Ügyét azonban idén ősszel újra előveszik majd.

A gyilkos 2006-ban Makó mellett megerőszakolta, majd egy fához kötözve felgyújtotta Henriettát. A bűncselekmény idején mindössze 14 éves K. motorral a városba hajtott, benzint vett, meggyújtotta, aztán pedig a sorsára hagyta védekezésre képtelen áldozatát. Henriettának még volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszabadítsa magát, és addig szaladt, míg segítséget kért egy hagymaszedőtől. A lány életéért hetekig küzdöttek az orvosok, de huszonegy nap múlva meghalt.

A kegyetlen gyilkosnak az első években sok balhéja volt a rácsok mögött: többször összeverekedett a cellatársaival. Idővel azonban lenyugodott. Iskolába járt, szabadidejében pedig nagyrészt testépítéssel foglalkozik. A Blikk úgy tudja, hogy K. Andrásnak a bíró ítélete nem szegte kedvét, sőt, elhatározta: mindent megtesz, hogy idén novemberben kiengedjék.

A lap információi szerint a férfi a fegyházban konyhai munkát végez, az általános iskolai tanulmányait pedig már befejezte. Az anyja pár éve meghalt, Muki azonban nem maradt látogató nélkül: lánytestvére jár a beszélőkre a börtönbe, aki azt is megígérte neki, hogy a szabadulása után segít munkát találni. K. András tényleges börtönbüntetése 2021-ben járna le. Pénzes Henrietta nagymamája a lány halála óta mindennap kimegy a temetőbe, mert megnyugvást csak az unokája sírjánál talál.

"Arra a pár percre megnyugszom, ilyenkor úgy érzem, újra a kisunokámmal vagyok. Még ennyi év után sem enyhült az a fájdalom a szívemben, amit Heni elvesztése okozott. A gyilkosát soha nem szeretném látni, remélem, még sokáig a börtönben marad. Ha én dönthettem volna a sorsáról, sokkal többet kapott volna, mint 15 év" – mondta az asszony.

K. András a büntetőeljárás alatt öt különböző vallomást tett, ebből a bíróság arra következtetett, hogy szavahihetetlen, majd végül 15 évet kapott. Nagykorúsága óta Muki a büntetését fegyházban tölti.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús bejelentést tett az Egyesült Államok

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

mandiner.hu

Az év betelefonálását élte át az ATV műsorvezetője, nem is bírta nevetés nélkül (VIDEÓ)

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. május 4-5.: Meghatottság, öröm

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-