Létrehozva: 2019.02.25.

Drámai vallomás: nem hallgat tovább a budapesti túszejtő édesanyja

A nõ fia a Fõvárosi Törvényszékrõl szökött meg, majd kocsival menekült a rendõrök elõl. Az anya szerint gyermeke tettére nehéz sorsa a magyarázat.

Apja korai halála és a rossz társaság, amibe keveredett – ezzel magyarázta a bíróságról megszökött túszejtő rab, a 35 éves Sz. Károly édesanyja, hogy gyereke már fiatalon bűnöző lett.

A férfi Kőbánya egyik legszegényebb részén élt az édesanyjával egészen addig, amíg 2017-ben le nem tartóztatták. Az asszony még mindig a történtek hatása alatt, nehéz szívvel beszélt a Blikknek fiáról.

"Károllyal kamaszként sem volt semmi gond, egészen addig, amíg egy nagyon rossz társaságba nem keveredett. Jószívű gyerek volt, pedig az apja nem élt velünk, és sajnos korán meg is halt. Biztos, hogy az erős kéz is hiányzott neki, pont ami megállíthatta volna, amikor 18 évesen elindult a lejtőn. Miután behálózták, nem volt megállás: szinte rohamléptekben haladt a veszte felé. Amikor az első ügye után kiszabadult, azt mondta nekem, hiányzik neki a börtön. Nem akartam hinni a fülemnek!" – emlékezett vissza Sz. Károly édesanyja, utalva egy régi, emberölési kísérlet ügyére, amiért a férfi akkor rács mögé került.

Az asszony a következő akció, a 2017-es bankrablás idején dolgozott: amikor hazaért, már rendőrök várták.

"Pokoli volt hallani, azt hittem megsemmisülök. Nagyon elítélem, amit csinált, de akkor sem engedtem el a kezét, ahogy most sem fogom. Õ csak rám számíthat. A mostani szörnyű tettéről rokonok értesítettek: ahogy hallották a hírekben, hogy Sz. Károly, és hogy mennyi idős, tudták, hogy csak róla lehet szó. Nekem meggyőződésem, hogy a fiam meg akart halni, azért követte el ezt az őrültséget. Attól félek, nem érem már meg az ő szabadulását!" – mondta szomorúan az asszony, aki, amint tudja, szeretné meglátogatni fiát a börtönben.

Sz. Károly 2017-ben kirabolt egy kőbányai bankfiókot, ám menekülés közben elütötte egy autó. Tettéért kilenc év börtönt kapott, de közben rongálás és garázdaság miatt is eljárás indult ellene: ennek az ügynek a tárgyalása zajlott február 15-én a Fővárosi Törvényszéken. Ahogy a Ripost is beszámolt róla, az ítélethirdetést követően Sz. rátámadt a büntetés-végrehajtás őrére, megszerezte annak fegyverét. A Markó utcai épületből úgy jutott ki, hogy túszul ejtett egy biztonsági őrt. Az utcán elengedte a túszt, ám egy másikat ejtett: beugrott egy 63 éves férfi autójába, akinek a fejéhez pisztolyt szorítva vitette magát a Szentmihályi útig. Ott kiugrott az autóból, megpróbált átülni egy Mercedesbe, ám a sofőr szembeszállt vele. A hosszú percekig tartó dulakodás után a rendőrök öt lövéssel vetettek véget Sz. Károly ámokfutásának.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas öröm Liverpoolban: megtörtént, amire Szoboszlai Dominikék az egész szezonban vártak

origo.hu

Háborús művelet zajlik az orosz-fehérorosz határnál

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

vg.hu

Alighogy elkészült az M6-os autópálya, most újabb, gyorsforgalmihoz kapcsolódó fejlesztést adnak át

origo.hu

Édesanyja szerint naponta visszajár a két éve meghalt Berki Krisztián

magyarnemzet.hu

A fővárosi számlagyár mellett több más bűncselekmény miatt is fájhat a baloldal háttéremberének feje

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-