Létrehozva: 2019.01.10.

Egyre több a panasz a fővárosban erre az elviselhetetlen zajra

Sok fõvárosi kerületben jelent problémát a le- és felszálló gépek zaja, már nem csak az agglomerációban: Zuglóból, Kõbányáról és Angyalföldrõl is özönlenek a panaszok. A repülési útvonalakat tavaly augusztusban változtatták meg, de most, a csendesebb téli hajnalokon különösen zavaró a dübörgés.

„Elviselhetetlen a repülők zaja tavaly nyár óta, akkor változtattak a repülők útirányán” – fakadt ki lapunknak Szabó Mátyás. – „Éjjel-nappal megy a ricsaj, néha már a falat kaparom , főleg mikor éjjel a repülő fülsüketítő zajára riadok. Nem gondoltam, hogy a Bosnyák tér környékén fogok panaszkodni a repülőzajra, nem ezért költöztem ide évekkel ezelőtt” – folytatta lapunknak Mátyás.

Ahogy azt a %Ripost% már megírta, augusztus 16-án változtattak a ferihegyi felszállási és leszállási útirányokon. Több fővárosi kerületet és az agglomerációban levő településeket is negatívan érintette akkor a változtatás. A X. kerületi Polgármesteri Hivatalba például tömegesen érkeznek a panaszos megkeresések, a hivatal tájékoztatása szerint aláírást is gyűjtenek a kerület lakosai. De az agglomerációban is van probléma, Péteri lakossága már felemelte szavát, és tárgyalásokba kezdenek a változtatásért felelős HungaroControllal.

A fővárosban azonban egyre több az elégedetlenkedő, főleg Zuglóban, Kőbányán, Kispesten, és Angyalföldön. A legtöbben a zajra panaszkodnak, ám vannak olyanok is, akik az egészségügyi problémákra, sőt az ingatlan eladási problémákra is felhívták a figyelmet. Komáromi László, az egyik XVII. kerületi egyesület alelnöke több problémára is rávilágított:

„Számos egészségügyi problémát okoznak az erre szálló gépek. De nem csak a zaj miatt, hanem a kibocsájtott káros anyagok miatt. Emellett az ingatlanok is tönkre mehetnek. Repedések a házakon és lehulló tetőcserepek, csak, hogy a legszembetűnőbbeket mondjam” – magyarázta a %Ripost%-nak a rákosmentei férfi.

Persze az útvonalak áthelyezésének nyertesei is vannak, hiszen a HungaroControl tervezői, mint még nyáron a %Ripost%-nak megírták, igyekeztek optimalizálni a zajszennyezés elosztását, így vannak olyan környékek, ahol eddig zaj volt, most pedig nincs.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Leszúrtak egy férfit Soroksáron

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

hirtv.hu

Javítóintézetben kell letöltenie előzetes letartóztatását a bőnyi késelőnek + videó

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-