Létrehozva: 2019.01.28.

Dávid Mihály elárulta, meddig tart az idei tél

Még jó sokáig vendégeskedik nálunk a tél, esõvel, havazással, és sajnos, még készülnünk kell éjszakai mínuszokra is. Dávid Mihály magánmeteorológus szerint hirtelen fog berobbanni az idei tavasz!

November közepe óta tart a hideg évszak, akkor hullott le az első nagyobb mennyiségű hó Magyarországon, és úgy tűnik, hogy még egy jó darabig időzik nálunk tél tábornok. Az Időkép hosszú távú előrejelzése szerint ugyanis február végéig biztosan hideg lesz: nem fog 10 fok fölé emelkedni a hőmérséklet, és még jócskán számíthatunk havazásra!

Mindeközben Európa is szenved a téltől, már rengetegen életüket vesztették az Alpokban, a lavinaveszély a mai napig érvényben van. Utakat, településeket zárt el a méteres hó Ausztriában, de Szlovákiában, Kárpátalján és Romániában is gondot okozott a téli időjárás. Az utóbbi országban a hétvégén 800-nál is több fát, tucatnyi villanypóznát rongált meg és számtalan utat tett órákra járhatatlanná az ónos eső.

 

 

Kőkemény fagy februárban

Nemrég jelent meg Dávid Mihály immáron 47. naptárja, ami az egész éves időjárás előrejelzést tartalmazza. A magánmetorológus korábbi jóslatai már beigazolódtak, így nagy esély van arra, hogy a 2019-es előrejelzései is bejönnek.

„Bár már túl vagyunk egy-két igazán fagyos napon, a tél korántsem ért véget. Sőt!

A leghidegebb napok még váratnak magukra, február 12-én például kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15-20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé

 

– jósolta a %Ripost%-nak Dávid Mihály.

 

 

Hirtelen köszönt be a tavasz

Az eredetileg mérnök végzettségű szakember szerint a kemény tél után robbanásszerűen fog érkezni a tavasz, igaz, arra sajnos még több mint egy hónapot kell várni. Addig viszont marad a tél nálunk.

„Március első napjaiban ismét hidegre fordul majd az idő, éjjel még lehetnek fagyok. Az előrejelzésem és a számításaim szerint március közepén azonnal megérkezik hazánkba a tavasz: a hónap második harmadában már 10 fok feletti lesz a nappali hőmérséklet” – állítja a szakember.

 

Csúszhat a horgászszezon

Bosszankodhatnak a pecások, akik az első kedvezőbb időjárású hétvége reggeleket már a vízpart mellett töltik, ám idén a szokásosnál is lassabban olvadhat el a jég a horgásztavakról. Ugyanakkor a váltakozó vastagságú jégre életveszélyes ráállni: a napokban egy Szigetszentmiklós közelében lévő horgásztóban került jég alá egy idős férfi, akit ugyan kiemeltek a vízből a tűzoltók, ám a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

 

Dávid Mihályt igazolja az Accuweather
Az Accuweather is elkészítette az évi prognózisát, a weboldalukon már elérhető a hosszútávú előrejelzés. A nemzetközi meteorológiai portál is alátámasztja Dávid Mihály számításait: januárban még eső, hó és hideg vár ránk, februárban több nap is mínuszokat mérhetünk éjszaka és valóban március elején is télies idő lesz, majd 9-étől, azaz pont a hónap második harmadának kezdetétől folyamatosan melegedni fog az idő, s a cég szerint is 10 fok feletti hőmérsékletre lehet kilátás.

 

 

S hogy mit jósol az idei nyárról a szabadalmi oltalom alatt álló módszerével Dávid Mihály? Kiderül a hétfői Ripost napilapból. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-