Létrehozva: 2018.10.01.

Több lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly

Idén is lesz nyugdíjprémium-kifizetés, és minden számítás szerint nagyobb lesz, mint legutóbb volt - közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfõn az Országházban, az Idõsek Tanácsa ülésén. Más, a nyugdíjasokat érintõ kedvezõ változásokat is tervez a kormány.

 

November 1-jétől olyan új szabályok lépnek hatályba, amelyek lehetővé teszik, hogy a dolgozó nyugdíjasok egyrészt megkapják a nyugdíjukat, másrészt a munkabérüket, úgy, hogy utóbbi után csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni – közölte Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén.    

 Úgy összegzett: november 1-jétől új világ köszönthet az idős korú magyarokra, akik joggal akarják megkapni és megtartani a nyugdíjukat, és közben azt is szeretnék, hogy ha nyugdíj mellett dolgoznak, akkor ne büntesse, hanem támogassa őket ebben a magyar állam.
A kormányfő azt is elmondta, idén is lesz nyugdíjprémium-kifizetés, és minden számítás szerint nagyobb lesz, mint legutóbb volt. Ismertette, hogy ebben az évben eléri a 230 ezret azoknak a nőknek a száma, akik igénybe vették a 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét.

„Mi ezt nagymamanyugdíjnak szoktuk magunk között nevezni, mert ezt egy családpolitikai intézkedésnek is szántuk”, hiszen így a fiatal szülők komoly segítséget kapnak „az unokák pesztrálásában” – fogalmazott.


    Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy helyre kell állítani a többgenerációs családi gondolkodási modellt Magyarországon. Magyarázatában arról beszélt, hogy az Európa szinte minden országát sújtó népességfogyásra adott válaszok radikálisan megosztják a kontinenst. Európa egyik fele szerint ugyanis ha nincs elég fiatal,

„vegyünk (...) Afrikából meg Ázsiából, vagyis telepítsünk be az elfogyó őshonosok, bennszülöttek helyett migránsokat, idegeneket”. A másik irányzat szerint – ezek volnánk mi –, ha akarunk változtatni ezen a helyzeten, akkor még akár sikerülhet is” – mondta.


 A kormány célja, hogy Magyarország képes legyen a biológiai reprodukcióra, ennek érdekében pedig erőteljes családpolitikát folytat – közölte. Kiemelte: a társadalmi válasznak nemcsak a fiatalok gyermekvállalásáról kell szólnia, hanem kulturális változásra is szükség van, a családról úgy kell gondolkodni, amely a fiatalokból, a gyermekeikből és a nagyszülőkből is áll.

„Az idősek ne terhet jelentsenek egy közösség, egy család számára, hanem sokkal inkább erőforrást”

– szavai szerint ebben áll a családról való gondolkodás rehabilitálása.
   

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát

origo.hu

Brutális támadásra készülnek az oroszok

metropol.hu

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

hirtv.hu

Kiderült: ezért mérnek összevissza a balos közvélemény-kutatók

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Kellemetlen: Till Attila nagyon megszívta, erre még ő sem számított

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-