4 éve

Így élték meg az utasok a Déli bezárását

Felkészültek az utasok arra, hogy két hétre bezár a Déli pályaudvar, és a Dél-budai Kelenföldi pályaudvar veszi át a szerepét. Ennek köszönhetõ, hogy bár sokan voltak csütörtök reggel az aluljáróban és a jegyautomatáknál, közel sem volt katasztrofális a helyzet. A 4-es metró utasainak száma megsokszorozódott.

A Déli pályaudvaron már nem lehet felmenni a peronok szintjére, a lépcsőknél kordon állítja meg az arra tévedőket. Fent már zajlanak a munkálatok, 20-30 munkás készíti elő a terepet a munkagépek számára.

Az aluljáróban is jóval kevesebben voltak csütörtök reggel, mint máskor, csak azok járnak erre, akik amúgy is a pályaudvarnál szállnak le a 2-es metróról. Az árusok már most a forgalomcsökkenés miatt panaszkodnak, igaz, a felújításnak ők is örülnek.

„Bennünket érzékenyen érint, hogy elmaradt a megszokott reggeli tömeg” – mondta az egyik pékség üzemeltetője. A mellette árusító gyümölcsös szerint viszont érdemes elviselni a veszteséget.

„Legalább 40 éve ilyen már ez a pályaudvar, ráfér egy kis javítgatás. Ezt a két hetet valahogy átvészeljük. A meghirdetett áramszünet idején aggregátorral biztosítjuk az üdítős hűtőknek az áramot” – mondta Ábrahám György gyümölcskereskedő.

A Kelenföldi pályaudvar aluljárójában viszont szokatlanul nagy volt a tömeg csütörtökön korán reggel. Egymás után érkeztek a vonatok, megteltek a lépcsősorok. Sokan tanácstalanul nézegették a tájékoztató táblákat, de a többség magabiztosan indult meg a 4-es metró, illetve a villamosok és buszok irányába. A pályaudvaron több helyen is vannak információs táblák, és a beérkező vonatokon is előre bemondják a fontos tudnivalókat.

„Sokkal nagyobb a tömeg itt Kelenföldön, mint máskor, de szerencsére már a vonaton bemondták, hogy a 4-es metróval lehet tovább menni a belváros felé” – mondta lapunknak Ági, aki Fonyódról érkezett a fővárosba.

A Soós házaspár szintén a nagy tömeget kifogásolta, de volt más észrevételük is. „Gyakran jövünk az állomásra, de nem ehhez a tömeghez szoktunk. Még nagyobb baj, hogy nagy a mocsok! Kitakaríthatták volna a pályaudvart, a nagyobb forgalomra felkészülve” – magyarázta a %Ripost%-nak Soós Tibor.

Arról viszont nem sikerült megfelelően tájékoztatni az utasokat, hogy a felszínen alkalmi jegyárusító helyeket nyitottak, mindenki az aluljáróban akar BKK-jegyet és vonatjegyet venni. Pedig az állomásépületben több pénztár is üzemelt, az állomásépület mellett pedig ideiglenes mozgó pénztárakat nyitottak. Mi öt perc alatt egyetlen házaspárt láttunk ott jegyet váltani, miközben az aluljáróban sorok álltak.

Bár arról volt szó, hogy az automatáknál diákmunkások segítik majd az utasokat, reggel egyet sem láttunk ott. Arra sem volt példa, amíg ott voltunk, hogy visszaigényelték volna az előreváltott jegyek vagy bérletek esetében a Kelenföld-Déli pályaudvar szakaszra eső jegyár különbözetét. Valószínűleg azért, mert két hete már csak Kelenföldig állítják ki a jegyeket.

A Déli pályaudvart október 18-án nyitják meg ismét. Addig a vonatok többsége csak Kelenföldig közlekedik, de néhány járat a Keletibe fut be. Kelenföldről a 4-es metróval érdemes a városközpont felé utazni. A menetrendek a mavcsoport.hu címen, illetve a MÁVDIREKT ügyfélszolgálaton érhetők el minden hálózatról a 499-4999 telefonszámon, a saját mobil hívószámot (06-20 vagy 06-30 vagy 06-70)  elé téve, városiról pedig a 06-1 előhívóval.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kórházba került Gáspár Zsolt

origo.hu

Bódi Sylvi a parton fekve mutogatja a fenekét - kép

metropol.hu

Drámai bejelentés: felbontotta az eljegyzését a magyar szépségkirálynő

mandiner.hu

Egy 18 éves focista megdöbbentő vallomása arról, mi a különbség a magyar és a külföldi edzések között (VIDEÓ) (videó)

ripost.hu

"Hazatérsz a kisfiadhoz, imádkozunk érted" - fiatal családanya rohant betonterelőnek a rajkai határon

vg.hu

Gáláns ajánlattal vitte el egy licitűló a taszári repteret

origo.hu

Kísérteties a hasonlóság Tóth Andi mostani és korábbi szakítása között

mindmegette.hu

7+1 mennyei répatorta, amiből egy szelet sohasem elég!

ripost.hu

Tombolt a vihar Pécsett: lapátolni lehet a lezúduló jeget

ripost.hu

Barbie babává műttette magát: fel sem ismerni a plasztika előtti képein

ripost.hu

Rejtélyes halál a Dunán: a folyóban elmerülve, kocsijában találták meg Ferencet és szeretett kutyáját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-