Létrehozva: 2018.10.31.

Aljas módszerrel lopnak a temetőkben, ezt művelik a tolvajok

Megdöbbentõ jelenségrõl számolt be a Ripost olvasója: már nemcsak a koszorúkat viszik el sorozatosan a temetõi tolvajok, hanem a csokrokat is levágják.

Új, botrányos módszerrel lopnak a temetői tolvajok: már nemcsak a koszorúkat, mécseseket viszik el a sírokról: a virágokat is levágják, hátrahagyva a növényi csonkokat!

Nem ellopják a virágokat, hanem levágják a fejét és a szárát ott hagyják. A virágokat előtte levő nap vitte a testvérem az Új köztemetőbe, a nagyfejűeket mi tettük oda a kép készítése előtt

– panaszkodott a %RIPOST%-nak Petrikovics Hanna, aki fotókat is mellékelt a pusztításról.

Többen azzal nyugtattak minket, hogy vadak rágják le, de ezeken egyértelműen látszik a vágás. Nem szeretnénk művirágot kivinni, de egyszerűen nem tudjuk, mitévők legyünk ebben a helyzetben

– mondta a budapesti lány.


A %RIPOST% egy virágkötőtől megtudta: az aljas tolvajok valószínűleg koszorúkba építik bele a lopott virágfejet és azt újra eladják a gyanútlan vásárlóknak.

Főként a temetők mellett a járdán és az aluljárókban lehet találkozni kétes eredetű csokrokkal és koszorúkkal. A szakma és a gyászolók érdekei miatt is azt javaslom, hogy boltban vásárolják meg az emlékezés virágait, ott biztosan nem lopott a portéka

– mondta lapunknak a virágárus.

„Mécseseket, gyertyákat is üzletben érdemes venni, aki pedig csak egy-két darabot árul, az nagy valószínűséggel lopta valahonnét. És nem lennék meglepve, ha egy temetőből vitte volna el”

– állította a %RIPOST% -nak virágkötő.

S hogy mi lehet a megoldás? Csökkenthető az effajta lopásveszély, ha november 2-án, halottak napján kora délután, vagy az azt követő napokban látogatunk a temetőbe, mert a tolvajok a kiemelt temetőlátogatói időszak elejét és közepét lovagolják meg az újbóli értékesítéshez, amely a hétvégéhez közeledve egyre inkább lecseng.

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére a temetőknél és környékén. Amíg ugyanis mi emlékezünk, a bűnözők ellophatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat; a lezáratlan bicikliket; a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyaikat; a nyitva felejtett, nem megfelelően védett otthonaikból pedig az értékeiket. Ha a figyelem ellenére mégis megtörténik a baj, mindenképp hívjuk a 112-t!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

magyarnemzet.hu

„Magyar Péter nem fogja beperelni Varga Juditot, mindent lehet bizonyítani”

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-