Létrehozva: 2018.09.06.

Nem hiszed el, miért jelentették fel a panelben a szomszédot!

Dobó Márta és férje falfelújításba kezdett annak az érdi panelháznak a lépcsõházában, ahol évek óta élnek. Azzal azonban nem számoltak, hogy jó szándékú cselekedetükkel kivívják az egyik lakó haragját.

Dobó Márta és a férje kellemetlen helyzetbe került, miután felújították és lefestették a lakásuk bejárata és a panelház lépcsőháza között levő közös falszakaszt. Pár héttel azután, hogy elkészültek a falrész kicsinosításával, felszólító levelet kaptak a ház közös képviselőjétől. Ebben az állt, hogy lakossági bejelentés alapján kötelezi a házaspárt arra, hogy fessék vissza a lépcsőház általuk felújított részét, mert a jogszabályok értelmében nem volt joguk annak lefestéséhez. Amennyiben nem teszik meg, akkor a közös képviselő intézkedik, az újbóli festés összegét pedig a házaspárra terheli.

„Nem értjük, mi a baj” – mondta szomorkodva Dobó Márta. - „Beszéltünk az emeleten lakókkal, őket nem zavarja a kép. Ha viszont nem az emeletünkön lakik az, aki panaszt tett, akkor miért zavarja őt?”

A házaspár hozzátette: nem adják fel, elmennek, ameddig csak lehet, hogy maradhasson a díszítés. Először is egyeztetnek a közös képviselővel és a többi lakóval.

„Ha minden kötél szakad, visszafestjük az érintett falrészletet” – mondta Márta -„ , de elkeserítő, hogy büntetik az embert, ha szépíteni, csinosítani akarja az otthonát.”

Nagy Attila, aki közös képviselettel és társasházakkal foglalkozik, azt mondta a %Ripost%-nak, hogy jogszabály nem tiltja a közös falfelület lefestését, igaz, erről előtte mindenképp érdemes megkérdezni a közgyűlést. A szakértő szerint is rosszindulatú kötekedés a lakó részéről, hogy intézkedést kért a közös képviselőtől.

„Jogilag támadható a falfestés, mert valóban engedélyt kellett volna kérni a közgyűléstől még előtte. De ennyi erővel a házak fronthomlokzatán levő légkondicionáló berendezéseket is le lehetne szereltetni, hiszen az utcai homlokzat is közös használatú területnek számít a szabályozás szerint” – mondta a szakértő, és azt javasolta, hogy a házaspár vigye a lakógyűlés elé az ügyet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

ripost.hu

Olyat találtak az ellenőrök az egyik KFC konyhájában, azonnal bezáratták

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

astronet.hu

A Szeretet angyala vigyáz ránk március 26. és 30. között

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-