5 éve

Helyreigazítás: Nem koccintott a Sargentini-jelentésre a Jobbik. A Frittmann-pince titkai

Helyreigazítás: Portálunkon 2018. szeptember 17-én „Koccintott a Sargentini-jelentésre a Jobbik” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselői a párt 2018 szeptemberi frakcióülésén megünnepelték és megtapsolták a Sargentini-jelentés elfogadását, koccintottak George Sorosra és Judith Sargentinire.

Továbbá valótlanul állítottuk, hogy a frakcióülésre a Ripost stábját a Jobbik képviselői hívták meg, illetve, hogy a stáb bejutott a frakcióülésre. Továbbá valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik frakcióülésén Orbán Viktort szidalmazták a párt politikusai és hogy Balczó Zoltánt, a párt európai parlamenti képviselőjét hősként emlegették; illetve hogy a frakcióülés során a Jobbik politikusai arra emelték a poharukat, hogy a „ravasz Soros jól kicsinálja a Fideszt”. Valótlanul állítottuk, hogy a Ripost munkatársai együtt reggeliztek a Jobbik frakcióülése résztvevőivel, illetve hogy a Jobbik frakcióülésén megjelent képviselői abban reménykedtek, hogy majd „Soros betesz a kormánynak” s közölték, hogy „ a Soros-Sargentini-jelentés jól oda b…, ügyesek voltak Soros emberei, akik ezt összehozták”. Továbbá valótlanul állítottuk azt is, hogy a frakcióülésen elhangzott, hogy „Vona Gábor úgy otthagyta a pártot, mint eb a szaharát, és jó lenne, ha csinálna végre valamit, ahelyett, hogy kis gatyában porszívózgat valami videóban és hülyét csinál magából.”

Egy év után ismét meghívták a %RIPOST%-ot a Jobbik „szigorúan titkos” frakcióülésére.

A párt lényegében már kettészakadt, de még mindig vannak a Jobbik vezetőségében olyanok, akik „másképp látják a dolgokat”.

Õk voltak azok, akik egy év után ismét meghívták a %RIPOST% stábját a hétvégi frakció­ülésre. Szerették volna, ha saját szemünkkel látjuk, hogyan ünnepli meg a Vona Gábor által bábként mozgatott új pártvezetés a hírhedt Sargentini-jelentés megszavazását.

 

Frittmannál koccintottak Sorosra és Sargentinire

Méghozzá egy kiadós ivászat keretében a Duna–Tisza köze egyik leghíresebb pincéjében Frittmannéknál. Először aludni is a pincészet vendégházában akartak, de a mindig finnyás Gyöngyösi Márton alelnök nem találta elég jónak a háromcsillagos vendégházat. Így inkább a kiskőrösi, luxuskörülményeket biztosító Hotel Vinumot választották, persze közpénzen.

„Áfás” számlát kértek jó előre Frittmannéknál is, ahol aztán lelkesen koccintottak a Soros–Sargentini-jelentés elfogadására.

A sűrű poháremelgetés közben folyamatosan Orbán Viktort szidalmazták. Felemlegették a „hős” jobbikos EU-képviselőt, Balczó Zoltánt is, aki belenyilatkozta a kamerákba, hogy mennyire egyetért a Soros–Sargenti-vádirat Magyarországot elítélő kitételeivel. A jobbikosok többször is reménykedve emelték poharukat arra, hogy majd a „ravasz Soros” jól „kicsinálja a Fideszt”.

 

Piálás közpénzen

Persze hogy a frakcióköltségek terhére, magyarán közpénzen ittak Soros és Sargentini egészségére a Frittmann-pincészet dolgozóinak, no meg a %RIPOST% becsempészett munkatársainak a szeme láttára és füle hallatára. (Odabent nem mertünk fotózni, nehogy lebukjunk, de mindent láttunk és hallottunk. És közben dolgozott a szabadtéri stáb is.)

Közvetlen közelről hallgathattuk és fotózhattuk a nagy ünneplést, Sargentini megdicsőülését.

Nem volt elég, amit ott helyben megittak, többen ládaszámra vitték a borokat fel a buszra, be a szállodába, onnan meg haza. Magyar Zoltán, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának alelnöke kezdte meg a sort, aztán a többiek is vérszemet kaptak.

Később megindult Gyöngyösi Márton is. Az alelnök úr kettesével pakolta a kartonokat.

A jobb napokat is látott exvízilabdázó, Steinmetz Ádám ugyancsak bespájzolt a Frittmann-borokból.

Nincs tudomásunk arról, hogy mindezt, saját zsebből fizették volna, pedig ott voltunk „testközelben”. Csak láttuk volna, ha bármelyikük is előhúzza a pénztárcáját...

Aztán nagy nehezen sikerült összeszedni és felterelni a buszra a Sargentini-jelentést alaposan megünneplő jobbikosokat, néhányuknak már segítség kellett, hogy meg ne botoljon a több karton bor cipelése közben. Jól jött a „piabusz„, hogy ne kelljen senkinek az ivászat után visszaautózni a szállodába, persze ezt is a parlamenti keret terhére. Aztán volt még némi hangoskodás és „orbánozás” a szállodában is, de aztán kidőltek a fiúk.

 

A Jobbik újra együtt reggelizett a Riposttal

Másnap reggel aztán, ahogy egy évvel ezelőtt, ismét együtt reggelizhettünk a kissé másnaposnak tűnő jobbikosokkal.

Megint a közvetlen közelükben, alig fél méterre tőlük hallgathattuk hogyan reménykednek abban, hogy majd a Soros „betesz a kormánynak”, meg hogy azért ez a Sargentini-jelentés jól „odaba*ott”, és ügyesek voltak a Soros-emberei akik ezt összehozták.

Varga-Damm Andrea, a Bundás Andi névre hallgató képviselő asszony is lelkesen dicsérte Judith Sargentinit, de aztán Vona Gábor került szóba a reggelizőasztalnál. Mi tagadás, többen is megmorogták a bukott vezért. Hogy úgy otthagyta a szerencsétlen pártot, mint „eb a Szaharát”. És hogy jó lenne, ha csinálna végre valamit ahelyett, hogy kisgatyában porszívózgat valami videóban és „hülyét csinál magából”.

 

A frakcióülésen is Sargentinit éltették

A reggeli után jött egy kiadós wellness, a jobbikosok –szokás szerint közpénzen – jól kifürödték magukat a Hotel Vinum gyönyörű fürdőjében. Nem véletlenül ragaszkodtak a fapados Frittmann vendégház helyett a luxuskörülményekhez, jól jött a szauna, meg a hideg-meleg fürdő az erősen másnaposnak tűnő honatyáknak, aztán jöhetett végre a frakcióülés.

Miután odabent is bőségesen éltették Sargentinit, még az az ötlet is felmerült, hogy az országgyűlési frakció nevében gratuláló táviratot küldjenek neki. Sneider pártelnök úr később kiírta a Facebookra:

„A Sargentini-jelentés jogállamiságra vonatkozó részeit tagadni nem tudjuk.”

Gyöngyösi Márton alelnök is közzétett egy nyilatkozatot, amelyben feketén-fehéren kijelentette:

„A Sargentini-jelentés egy tágabb közösség érdekeinek védelme.

Később Sneider Tamás javaslatára, megdöbbentő párthatározatot hoztak, hogy a Jobbik ettől a naptól kezdve nem lesz többé ellenzéki párt. Hát akkor micsoda? Megvan a megoldás!

ELLENÁLLÓK lesznek – így döntöttek szó szerint -, és nem ellenzékiek!

Hogy ez egy új betyársereg létrehozását jelenti vagy a Sargentini-partizánosztag létrehozását, azt még nem tudni.

No és ha nem lesznek többé parlamenti ellenzék, akkor mikortól nem veszik majd fel a fizetésüket? Otthagyják még az általuk annyira buzgón megszavazott fizetésemelést is?

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nincs menekvés, embertelen, gyilkos forróság jön

origo.hu

Kár volt a bikini a Baywatch sztárjára, így is kilátszik mindene - kép

borsonline.hu

Zavarba ejtő videó került elő a Fekete Vonat Beatjéről, félmeztelenül kelt ki magából az V. kerület kellős közepén

magyarnemzet.hu

Kalasnyikovval lőtték az embercsempészek a magyar járőröket + videó

ripost.hu

Így mosd ki a konyharuhát, ha azt szeretnéd, hogy újból fehér legyen

mandiner.hu

Az alacsony, kövér diktátor és a tehetségtelen …nyalók

origo.hu

Újabb utazásra vitte gazdag barátja Berki Mazsit

mindmegette.hu

Meghökkentő videó: így sütik a pékárukat a Lidlben

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a tanévkezdés miatti stressz(x)

life.hu

Minden létező gyógymódot kipróbáltál, időről időre mégis visszatér?

origo.hu

Így gondoskodik a legnehezebb időszakban is vásárlóiról a Lidl(x)

life.hu

Mozgásszervi panaszok? A BMM ortopéd és reumatológus szakorvosai segítenek(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-