4 éve

Nem várt fejlemény: Õrület, mit rögzített Nógrádban a vadkamera

Mióta kiderült, hogy borzvár húzódik a Szirák környéki erdõben, folyamatos megfigyelés alatt tartják a titokzatos lakót.

Amióta kiderült, hogy borz tanyázik a Szirák-környéki erdőben, egyre kíváncsibbak őkelmére a helyiek. Korábban úgy hitték, róka lehet a helyi csirketolvaj, a közelmúltban felszerelt vadkamera felvételei szerint egyértelműen borz lehet a tettes.

Mindenki meglepődött, annak ellenére, hogy a források szerint a borz egész térségünkben elterjedt. Ugyanakkor ritkán látható, igazi kuriózum - ennek legfőbb oka az, hogy éjszakai állat. Nappal üregébe visszahúzódva alszik, éjszaka aktivizálódik.

Érthető, hogy a környékbeliek szisztematikus megfigyelésbe kezdtek, és úgy tűnik, nem hiába! Egészen elképesztő események zajlanak a borzvárnál!

1. Õborzsága pirkadat előtt jár haza a várába.

2. Elég testes, alig fér be a borzvár bejáratán.

3. Bizonyos napokon korábban visszatér a bázisra. Állítólag ilyenkor gyorsabban jóllakik.

4. Mozgása lassú, komótos.

A következő felvételen viszont egészen különös dolog látható!

LAPOZZ!


5. Elképesztő bátorsággal egy fehér macska ólálkodik a borzvár bejáratánál! Vajon mit akarhat itt? Ebben az időben a ház ura már nem tartózkodik otthon, javában portyázik valahol.

A macska természetes riválisa a borznak és jellemzően nem kószál az erdőben. Ráadásul ezt a macskát soha korábban nem látták az itt élők! A Wikipédia vonatkozó cikkelye szerint a  legutóbbi vizsgálatok a borz szociális hajlamára derítettek fényt. Létezik, hogy ebbe még a házi macskával való közösségvállalás is belefér?  Meg lennénk lepve...

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!