4 éve

Szörnyű, ami a fiatal magyar édesanyával a munkahelyén történt

A 20 éves nõ életét örökre megváltoztatta egy borzalmas munkabaleset, pedig még csak 3 hónapja dolgozott új állásában.

Amputálni kellett a 20 éves Cintia bal kezét, miután bekapta egy gép a munkahelyén. Az édesanya 3 hónapja dolgozott a bélfeldolgozó üzemben: az eset június 17-én, vasárnap történt.

"Miután levágjuk a vékonybelet, feldobjuk egy gépre, amelyen forgó hengerek viszik azt tovább" – mondta el a Blikknek Cintia. "Nem tudom, hogyan, de a hengerek becsípték a kesztyűmet. Mivel vágásbiztos volt, nem szakadt el, hanem azzal együtt a kezemet is bekapta a gép... A kezem még jó darabig a gépben volt, amíg szét tudták azt szedni" – emlékezett vissza.

Egyik kollégája az ölében vitte ki őt, de rosszul lett a fiatal nő kezének láttán, így átadta másnak. Mire kiértek a mentők, már Cintia is sokkot kapott. "A kórházba érve azonnali beavatkozásra volt szükség: sajnos, a kezemet amputálni kellett" – mondta a nő, aki jelenleg is lábadozik.

"Nagyon nehéz lesz ezt kiheverni. Van egy négyéves kisfiam, félek, hogy nem fogom tudni úgy ellátni, mint eddig. Õ még csak annyit tud, hogy bibis anya keze" – sóhajtott.

Cintia családjával jogi lépéseket tervez, ám ahogy mondta, egyelőre a gyógyulás a legfontosabb. A lap kereste a nőt foglalkoztató munkaerő-kölcsönző céget, illetve a balesetben érintett vállalatot is, de egyelőre nem érkezett válasz. A rendőrség bűncselekmény hiányában nem indított eljárást.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!