4 éve

Hogy jön össze a focaccia és a pacal? Ezt csak Orbán Viktor tudja

Ma délben a Tokalj-hegyalja híres éttermébe látták betérni a miniszterelnököt. Volt, aki még azt is hallotta, hogy pacalt rendelt, de annak elõtte megbarátkozott egy olasz kenyérfélével, a focacciaval.

Kelet-Magyarország híres éttermében, az Anyukám mondta nevezetű helyen, Encsen bukkant föl Orbán Viktor, miután felavatott Tokajban egy vízi-sportközpontot. A közeli asztalnál ülők még azt is tisztán látták, hogy előbb megkóstolta a legendás olasz kenyérfélét a focaccia-t, aztán meg főételként bevállalt egy pacalt. Toszkán módra!

A kulináriában jártas bennfentesek tudják, hogy a focaccia egy lapos kenyérféle,   de hogy ezután miért éppen a pacal mellett voksolt Orbán, azt csak ő tudja.  Amúgy lehet,  csak annyi történt, hogy ez a kenyér a ház egyik nevezetessége és hát kínálják annak rendje és módja szerint.

A pacal előtt, ha helytállóak a %RIPOST% értesülései még egy kis karfiolleves is elfogyott, sőt a ház borát is megkóstolta a miniszterelnök.

Sőt mi több, hogy teljes legyen az összkép, Orbán a végén, politikushoz méltóan az Anyukám mondta másik különlegességét a Világbéke nevezetű desszertet is megkóstolta.

Időközben egy kép is kikerült a miniszterelnök Facebook oldalára.

Eszerint a ház borát a rejtélyes GOLCE DAB BANA névvel illetik, ők tudják, miért.

A leltár szerint tehát volt egy kis focaccia, aztán pacal toszkán módra, no meg ez az olaszos nevű bor. Politikai elemzők talán mindezt összefüggésbe hozzák akár az itáliai kormányváltással is...

Jól értjük? Feleségem mondta, hogy jó hely az Anyukám mondta?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!