4 éve

Újra lerohanták az adónyomozók a szcientológusok székházát!

Akciófilmbe illõ jelentek zajlottak a szcientológiai egyház épületénél: újra bevetették magukat a nyomozók és az adóhatóság munkatársai az álegyház budapesti központjába. Tavaly õsszel a NAV már zár alá helyezte a Váci úti ingatlant.

Úgy tűnik, tovább folyik a nyomozás a szcientológusok ellen! Az adatvédelmi hatóság kilenc hónapig vizsgálódott a Szcientológia Egyház ügyében, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények gyanújával eljárást indított.

Ma reggel

újra rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei jelentek meg a szcientológusok Váci úti székházánál,

kordonokkal körülvették azt, majd az éppen megérkező munkatársakat ők maguk kísérték be az épületbe kettesével.

Teherautószám vitték el az iratokat

Tavaly ősszel és december elején volt már két nagy razzia, akkor két nap alatt több teherautónyi dossziét szállítottak el a szekta székházából. Közben a NAV zár alá helyezte a Váci úti ingatlant, mint az kiderült egy földhivatali bejegyzésből. Õsz óta a szcientológusok ugyanúgy használták tovább épületüket, mintha mi sem történt volna, annak ellenére, hogy a 13. kerületi önkormányzat a %RIPOST%-ot arról tájékoztatta, hogy a szcientológusoknak nincs jogerős használatbavételi engedélyük a székházukra. Valószínűleg folytak tovább a szekta üzelmei.

Civilek tízezreiről gyűjthettek adatokat

Mint a %RIPOST% is megírta, az adatvédelmi hatóság részletes jelentést tett közzé arról, hogyan gyűjtött illegálisan adatokat a szekta nem csak a híveiről, hanem a hívei „civil” ismerőseiről is. Szinte bárki sarokba szorítható a szcientológusok által Magyarországon – derül ki Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjének tájékoztatása alapján. A szcientológusok ugyanis nem csak híveikről és munkatársaikról tárolnak adatokat: az álegyház procedúrái során a tagoknak olyan kérdésekre is választ kell adniuk, amelyekben kénytelenek rokonokat, ismerősöket megnevezni, róluk információkat átadni. Ezek között akár szexuális, vagy orvosi adatok is lehetnek, amelyek súlyos visszaélésekre, zsarolhatóságra adhatnak okot.

Költségvetési csalás miatt nyomoznak?

Információink szerint költségvetési csalás miatt nyomoz az adóhatóság a szcientológusoknál. A %RIPOST% úgy tudja, az álegyház különböző szolgáltatásaiért, például az úgynevezett „auditálásért” vagy tanfolyamokért beszedett összegeket adományként könyvelhette el, és áfát sem fizethetett utánuk. Ha ezek üzleti szolgáltatásoknak minősülnek, akkor 27%-os adót kellett volna utánuk befizetni. Ha bebizonyosodik a csalás, akkor akár több 100 millió forintra is megkárosíthatták a költségvetést - elég csak arra gondolni, hogy a szcientológusok „méregtelenítő kúrája” 4,4 millió forintba kerül…

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!