Létrehozva: 2017.12.13.

A Havas-botrány miatt rendkívüli önkormányzati ülést tartanak. Felháborodott levelek!

Mint ismeretes, Havas Henrik önkormányzati képviselõ Kisorosziban. A falu lakói követelik, hogy tisztázza magát. Több levelet is írtak.

Több közismert kisoroszi  személyiség is nyílt levelet írt a helyi önkormányzatnak, ahol csütörtök este rendkívüli ülést tartanak a Havas-botrány miatt.

A helyi lakosok  vizsgálatot követelnek Havas Henrik zaklatási botránya miatt, aki a kisoroszi képviselő-testület tagja. A falu közismert vállalkozója, Györgyi János és a Kisoroszi Helytörténeti Múzeum vezetője, Futaki József is nyílt levélben fordult a község polgármesteréhez, Molnár Csabához, azt kérve, tűzzék napirendi pontra Havas ügyét.

A polgármester a kérés nyomán össze is hívta a rendkívüli önkormányzati ülést, a meghívókat már kiküldték.

 

A rendkívüli ülés kezdeményezői így fogalmaztak:

Nekünk kisoroszi   lakosoknak  nem  lehet   közömbös,   hogy,   az   országos   média   egy   bizonyos,   jelentős véleményformáló szegmensében fő szerepet betöltő Havas Henrik úr hogyan tudja Kisoroszi község érdekeit is méltóképpen – és erkölcsileg tisztán – képviselni

A református közösség és a nyugdíjasklub tagjainak nevében is megfogalmaztak hasonló gondolatokat, felróva azt is, hogy Havas eleve nem vesz részt a község életében, a képviselő testületi üléseket sem látogatja.

Ugyanakkor reménykednek abban, hogy Havas Henrik, már csak azért is, mert önkormányzati képviselő, elmegy az ülésre, ahol kérdéseket lehet feltenni neki a botránnyal kapcsolatosan.

Most érkezett:

Nem lesz rendkívüli ülés

Röviddel ezelőtt a kisoroszi önkormányzat azt közölte, elmarad az ülés. A Lokál összeállítása  szerint Molnár Csaba polgármester az ülés elhalasztását azzal indokolta, hogy a település érdekeit mégsem szolgálja a tervezett testületi ülés megtartása”.

Havas Henrik önkormányzati képviselő személyét érintő, a médiában eddig megjelent híreket, állításokat a kisoroszi önkormányzat nem vizsgálja, mivel a médiában megjelentek semmilyen módon nem függnek össze az önkormányzattal, illetve Havas Henrik önkormányzati képviselői minőségével - írta a polgármester. Érdemi intézkedésre jogi lehetősége nincs az önkormányzatnak, a történtek feltárása és értékelése nem az önkormányzat feladata - írta Molnár Csaba. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Új sorozat érkezik a Fix Magyar Állampapírból

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-