4 éve

Több teherautónyi titkos iratot vittek el a hatóságok a szcientológusoktól

Az egész napi razzia után nagy dobozokban vitték el a dokumentumokat, elektronikus adattárolókat a rendõrök a szcientológusok budapesti székházából. Vajon mi lehet bennük?

Úgy tűnik, a hatóságok megelégelték a szcientológus szekta üzelmeit, és összehangoltan lecsaptak az álegyház Váci úti székházára Budapesten.

Szerdán volt az első razzia: késő estig 50-60 rendőr volt a székházban, csütörtökön pedig az adóhatóság emberei vizsgálódtak! Tegnap reggel több NAV-os autó jelent meg, és egyenruhások szállták meg a szcientológusok székházát. Az épület továbbra is kordonnal volt körülkerítve, és sem az épületbe, sem az előtte futó szervizútra nem engedtek be senkit.

Mint tudjuk, behálózza az egész társadalmat az egyháznak a jog szerint nem nevezhető szekta: beépülnek mindenhová az áruházláncoktól az autókereskedésekig, a vendéglátástól az adótanácsadókig. Korábban a minisztériumokba is megpróbáltak beszivárogni, és a mai napig térítenek az iskolákban is, gyerekeket és pedagógusokat egyaránt próbálnak behálózni. Úgy tudjuk, 70 kategóriában több mint 250 cég képviselője található a névsorukban. Még a veronai busztragédia gyászoló hozzátartozóit is megpróbálták behálózni

Ráadásul a szekta híveinek jelenteniük kell az ismerőseikről is: a pénzügyeikről, szokásaikról, gondolataikról. A rendőrök által kihurcolt dobozok tele lehetnek ezekkel a jelentésekkel. Lehet, hogy magyarok százezreiről van aktájuk? Szerdán és csütörtökön a hatóság emberei több teherautónyi dobozt vittek el az épületből, titkos dokumentumokkal, számítógépes adathordozókkal megpakolva.

Mi lehet bennük? Miért félnek ennyire a szcientológusok?

A %RIPOST% pénteki lapszámából még többet megtudhat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!