Létrehozva: 2017.10.21.

Magyarok százezreit zsarolhatják meg a szcientológusok

Kiderült, nemcsak a hívekrõl és munkatársaikról, hanem több százezer harmadik személyrõl is tárolnak visszaélésre lehetõséget adó információkat.

Szinte bárki zsarolható Magyarországon a szcientológusok által, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatása alapján. Mint a %Ripost% is megírta, a hatóságok több teherautónyi dokumentumot és adathordozót szállítottak el a szerda-csütörtöki razziák során a szekta budapesti, Váci úti székházából.

Az adatvédelmi hivatal megállapította, hogy a szcientológusok jogellenes adatkezelési tevékenységet folytatnak, ráadásul nemcsak híveikről és munkatársaikról tárolnak adatokat, hanem bárkiről, aki velük kapcsolatba került már élete során. A kitöltendő tesztek és kérdések között számtalan olyan kérdés szerepel, amelyben

rokonokat, ismerősöket kell megnevezni, és róluk információkat átadni.

Minden kérdés után meg kell nevezni az illetőt, meg kell adni a hívő vagy munkatárs viszonyát azzal, akiről jelentenek. „A harmadik személy egyáltalán nem kap tájékoztatást, nem is tudja, hogy róla adatot kezelnek, így

információs erőfölény alakul ki az egyház oldalán”

– mondta el Péterfalvi Attila, majd hozzátette: semmilyen olyan jogszerű és elfogadható adatkezelési cél nincs, ami ezt lehetővé tenné. A szcientológusok akár még szexuális, vagy orvosi adatokat is tárolhatnak bárkiről, amely súlyos visszaélésekre, vagy zsarolhatóságra adott okot. Mint korábban a %RIPOST% is megírta: a hatóságok teherautókkal szállították el a titkos iratokat a központjaikból, ezekben végeredményben bármilyen adat lehet, bármelyik magyar civilről is.

Mint kiderült, nagyjából 2000 olyan fő lehet Magyarországon, akinek hívőként nyújtott szolgáltatást az egyház, levelezési listájukon pedig 76 ezren szerepelnek. Ha ők, akik közvetlen kapcsolatban álltak az egyházzal, fejenként csak tíz rokonukról vagy barátjukról árultak el adatokat, milliós érintettségről is beszélhetünk.

A NAIH megállapította és egyben meg is tiltotta a szcientológusok jogtalan adatkezelését. A Szcientológia Egyház nevű szervezetnek és a Szcientológia Egyház Központi  Szervezetnek 20-20 millió forintos bírságot, és majdnem egymillió forintos eljárási díjat kell megfizetnie, ráadásul további, eddig még le nem zárt eljárások is vannak náluk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas véget ért Rafael Nadal visszatérése

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Ez a hét nagyon nagy lehetőségeket rejt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-