Létrehozva: 2017.10.30.

Kémkedéssel is gyanúsítják a szcientológusokat

Részletesen kikérdezik a híveiket, majd a mit sem sejtõ civilek tömegeirõl is szóló anyagokat lefordítják és külföldre küldik - derült ki az adatvédelmi hatóság jelentéseibõl.

Elképesztő dolgok derültek ki az álegyház módszereiről, miután először a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), majd az adóhivatal munkatársai razziáztak a szcientológusok Váci úti székházában Budapesten. A nyomozást azért vette át a Nemzeti Nyomozó Iroda, mert a szervezettel szemben felvetődött a kémkedés gyanúja – tudta meg a pestisracok.hu egy rendőrségi határozatból. A razzia során a hatóságok teherautószám szállították el a titkos dokumentumokat és adathordozókat a szcientológusok központjából.

A szektánál több tízezer magyarról vezethettek részletes nyilvántartást, a szexuális szokásoktól a pénzügyeken át a legmélyebb lelki rezdülésekig. S nem csak a saját híveikről: mit sem sejtő civilek tömegeiről is! Ez derül ki abból a jelentésből, amit közvetlenül a kétnapos razzia után a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) tett közzé. A döbbenetes, 129 oldalas jelentés a korábbi ellenőrzések során lefoglalt szcientológus dokumentumokról szól.

 A híveknek döbbenetes részletességgel kell beszámolniuk a magánéletükről és pénzügyeikről, szexuális szokásaikról, összes korábbi szexuális kapcsolatukról, esetleges perverzióikról – és mindezt azokban a „vallatószobákban”, ahol egy elektromos eszközzel ellenőrzik, igazat mondanak-e

Az is a magyar adatvédelmi hatóság eljárásából derült ki, hogy a szcientológusok kikérdezéseire adott részletes válaszok, illetve a saját bíróságaikon lefolytatott úgynevezett „igazságszolgáltatási eljárások” nagy része angol nyelven íródott, illetve a magyar nyelven írottakat is lefordították angolra. Aztán a dokumentumokat egyrészt Dániába, a szcientológia európai központjába, másrészt Los Angelesbe, a szcientológia nemzetközi központjába küldték ki – ezekről a helyekről pedig, ki tudja, hová kerülhettek tovább a sok tízezer magyar megzsarolására alkalmas anyagok, de az akár államtitkokat, hadititkokat is tartalmazó érzékeny adatok, amelyeket a hívők részben hipnotizált állapotban osztottak meg úgynevezett „esetfelügyelőikkel”.

Hogy hogyan érik el a szcientológusok, hogy híveik mindenről beszámoljanak, kiderül a %RIPOST% napilap hétfői lapszámából!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kizárták a futamgyőztest, a McLaren pilótájának adták az első helyet

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-