5 éve

Kémkedéssel is gyanúsítják a szcientológusokat

Részletesen kikérdezik a híveiket, majd a mit sem sejtõ civilek tömegeirõl is szóló anyagokat lefordítják és külföldre küldik - derült ki az adatvédelmi hatóság jelentéseibõl.

Elképesztő dolgok derültek ki az álegyház módszereiről, miután először a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), majd az adóhivatal munkatársai razziáztak a szcientológusok Váci úti székházában Budapesten. A nyomozást azért vette át a Nemzeti Nyomozó Iroda, mert a szervezettel szemben felvetődött a kémkedés gyanúja – tudta meg a pestisracok.hu egy rendőrségi határozatból. A razzia során a hatóságok teherautószám szállították el a titkos dokumentumokat és adathordozókat a szcientológusok központjából.

A szektánál több tízezer magyarról vezethettek részletes nyilvántartást, a szexuális szokásoktól a pénzügyeken át a legmélyebb lelki rezdülésekig. S nem csak a saját híveikről: mit sem sejtő civilek tömegeiről is! Ez derül ki abból a jelentésből, amit közvetlenül a kétnapos razzia után a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) tett közzé. A döbbenetes, 129 oldalas jelentés a korábbi ellenőrzések során lefoglalt szcientológus dokumentumokról szól.

 A híveknek döbbenetes részletességgel kell beszámolniuk a magánéletükről és pénzügyeikről, szexuális szokásaikról, összes korábbi szexuális kapcsolatukról, esetleges perverzióikról – és mindezt azokban a „vallatószobákban”, ahol egy elektromos eszközzel ellenőrzik, igazat mondanak-e

Az is a magyar adatvédelmi hatóság eljárásából derült ki, hogy a szcientológusok kikérdezéseire adott részletes válaszok, illetve a saját bíróságaikon lefolytatott úgynevezett „igazságszolgáltatási eljárások” nagy része angol nyelven íródott, illetve a magyar nyelven írottakat is lefordították angolra. Aztán a dokumentumokat egyrészt Dániába, a szcientológia európai központjába, másrészt Los Angelesbe, a szcientológia nemzetközi központjába küldték ki – ezekről a helyekről pedig, ki tudja, hová kerülhettek tovább a sok tízezer magyar megzsarolására alkalmas anyagok, de az akár államtitkokat, hadititkokat is tartalmazó érzékeny adatok, amelyeket a hívők részben hipnotizált állapotban osztottak meg úgynevezett „esetfelügyelőikkel”.

Hogy hogyan érik el a szcientológusok, hogy híveik mindenről beszámoljanak, kiderül a %RIPOST% napilap hétfői lapszámából!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!