5 éve

Megszólalt a budakalászi otthon az idősek haláláról

Nem kívánnak nyilatkozni a vizsgálatok lezárultáig, de kijelentették: szigorúan a szakmai protokoll szerint jártak el! Jelenleg zavartalan a mûködésük.

A vizsgálatok lezárultáig nem kíván nyilatkozni a Napvirág Idősek Otthona a hétfői elhalálozásokról és megbetegedésekről. Mint arról már beszámoltunk, hétfőn három idős ember meghalt és további hét megbetegedett. Ezután a népegészségügyi szakemberek haladéktalanul megkezdték a járványügyi és élelmezés-egészségügyi vizsgálatot a budakalászi idősotthonban észlelt hányásos, hasmenéses megbetegedések miatt.

"Az intézmény működése során a szakmai protokollok szerint jár el, folyamatosan fokozott figyelmet fordítunk az idősek gondozására a korukra és betegségeikre tekintettel. Jelen helyzet, valamint

a tisztiorvosi szolgálat által kiadott hőségriasztás ésszerű kezeléséhez szükséges valamennyi intézkedést megtettük és folyamatosan meg is tesszük.

Az intézmény működése – valamennyi területen - az eseményektől függetlenül folyamatos" - közölte Lipterné Bierbaum Erika intézményvezető, hozzátéve, hogy

csütörtökön a székesfehérvári kórházból hazaérkezett az oda szállított 2 fő, a balassagyarmati kórházban ápolt 3 főt pedig hétfőn hazaengedik, valamennyien jól vannak.

"Nagy valószínűség szerint calicivírus-fertőzés áll a budakalászi idősotthonban történt megbetegedések hátterében" - mondta Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. A Szentendrei Járási Hivatal és a kormányhivatal azonnali hatállyal vizsgálatot indított a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!