Létrehozva: 2017.07.27.

Terroristának készült a 25 éves magyar férfi

A móriak már egy éve próbálják kideríteni, hogy ki lehet az a 25 éves helybéli fiatalember, aki tavaly egészen Isztambulig eljutott, hogy csatlakozhasson az Iszlám Államhoz.

Szerző Ripost

Móron is elképedve állnak az emberek a történet előtt: egy, az ügyészség meghatározása szerint 25 éves móri fiatal 2015 januárjában a Gyakorikérdések.hu internetes portálon üzeneteket váltott egy győri fiatalemberrel, s eközben a

móri F. Viktor felajánlotta társának, hogy tartson vele, és csatlakozzanak az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez.

Végül csak a móri férfi utazott el, társának ugyanis nem volt útlevele, Törökországon keresztül Szíriába tartott, de még török területen a török titkosszolgálat letartóztatta, majd néhány hét Isztambulban letöltött börtönbüntetés után visszatoloncolták Magyarországra.

A móriaknak azonban elképzelésük sincs F. Viktor kilétéről. A többség a tévéből, újságokból hallott már a történtekről, de hogy kiről lehet szó, azt homály fedi, még a helyi kocsmában, a Nagyivóban is.

„Ha ő nem tud valamit, az nincs is” – mutatnak rá egy poharazgató férfira. Ám tőle is csak annyit tudunk meg, hogy a terroristának készülő 25 éves férfi albérletben lakhatott Móron. A kocsmárosnő kérésünkre még fiával is beszélt, aki életkora és foglalkozása miatt az összes huszonévest ismeri. „Azt mondja, nem tudja, de már rengetegen kérdezték tőle is, hogy ki lehet” –  tudtuk meg végül a nőtől. A közmunkások leginkább azon vitatkoznak, hogy milyen származású lehet a férfi. „Szerintem magyar volt. Én cigány lány vagyok. De ő magyar volt, értelmiségi családból. Aki katonának áll, az értelmiségi” – fejtegeti az egyik helyi nő. Az egyik boltos szerint a férfi a Kossuth utcában lakott édesapjával, aki kórházi dolgozó. Az említett utcában azonban nem ismernek hasonló nevű embert.

A móriak tehát semmit sem tudnak, csak a kíváncsiságuk határtalan. Abban azonban egyetértenek, hogy ha tősgyökeres móri lenne a férfi, tudnának róla. A férfi tárgyalását szeptember 13-ra tűzte ki a bíróság.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Rejtélyes üzenet, Messit elcsábítja Kim Kardashian?

hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

hirtv.hu

Gyurcsány: a Magyar Péter-jelenség többet árt az ellenzéknek, mint a Fidesznek + videó

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-