5 éve

Fordulat a szeméttel teli urna ügyében: Megszólal a vidéki krematórium

Szögek, csavarok és három fogsor került rejtélyes módon egy budapesti édesanya hamvai közé, errõl elsõként a Ripost számolt be. Miközben a hozzátartozók perre készülnek, az érintett krematórium telefonon már elnézést kért a történtekért. Vizsgálatot indítottak a hamvasztónál!

Szerző Brenner Balázs

Szörnyű történet jutott a %RIPOST% birtokába: ahogy a pénteki napilapban is beszámoltunk róla, szó szerint szemetet talált édesanyja hamvai közt egy budapesti nő. Anikó csupán medálba szerette volna foglaltatni szeretett mamája földi maradványainak egy részét, de amikor kinyitotta az urnát, döbbenten látta, hogy

szögek, csavarok és fogsorok hevernek a hamvak közt.

A nő édesanyjának pedig sajnos nem voltak fogai.

Elnézést kért a hamvasztóüzem

A család most azt fontolgatja, hogy bíróságra viszi az ügyet, ám ezt megelőzte az érintett krematórium, és a napokban felhívta a hozzátartozókat a %RIPOST% cikke nyomán.

„Egyszer csak megcsörrent a telefon, és a hamvasztóüzem egyik vezetőjét adták. Meglepődtem, mert mi akartuk őket felkeresni személyesen. Az úr elismerte, hogy felelősek a történtekért és elnézést kért a hibáért. Találkozni fogunk, hogy a továbbiakat megbeszéljük, bízunk benne, hogy kiderül, hol történt mulasztás, és megtalálják a felelőst”

– mondta a %RIPOST%-nak Gyurkovits Ferenc, aki húgával együtt összeomlott, miután meglátták, mit rejtenek édesanyjuk hamvai.

„Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy valóban anyu földi maradványait hoztuk haza, ebben és a számunkra nagyon fájdalmas ügy lezárásában is kapunk szakmai segítséget a Krematóriumok Szövetségétől. Édesapánk hamvait is otthon őrizzük, a szüleink pedig megérdemlik, hogy békében nyugodjanak”

– mondta könnyezve a %RIPOST%-nak Ferenc.

A botrányos eset további részletei és az ügyben érintett hamvasztó hivatalos nyilatkozata a %RIPOST% napilap keddi számában olvasható!

Szerző Brenner Balázs

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!