5 éve

Fiatal kiválóságát gyászolja a magyar kézilabdasport

Sportolóként nem ismert lehetetlent, de a gyilkos kór legyõzte.

35 éves korában meghalt a kézilabdasport kiválósága, Mahler Brigitta.

Halálhírét a Gyulai SE és a Gyulai Hírlap is közölte.

Búcsújukban így fogalmaztak:

Búcsúzunk egy nagyszerű kézilabda-játékostól, edzőtől, édesanyától. Mahler Brigitta 1982. december 11-én született Gyulán. A kézilabdázás alapjait általános iskolában sajátította el. Nevelőedzője Fabulyáné Kovács Tímea volt. 17 éves korában már az NB I.-es Békéscsabai NKSE igazolt játékosa volt.

A 2000-es évek elején kettős játékengedéllyel igazolt a Gyulai SE csapatába, a 2002/2003-as bajnoki évadban pedig már rendes átigazolással.

2004-ben az NB I.-es Kiskunhalas játékosa lett, de rövid ott-tartózkodás után, még abban a bajnoki szezonban visszaigazolt. A 2006/2007-es bajnokságban rövid kitérőt tett Derecskére.

2007-ben már tagja volt a Gyulai SE NB I. B-s, ezüstérmet nyert csapatának. A 2008-as bajnoki évadban sikerült megismételniük az előző év sikerét, ehhez Brigi nagyszerű beállós játéka is hozzájárult.

A 2015/2016-os gyerekbajnokságban a Gyulasport Nkft. utánpótlásedzője lett. Nagy szeretettel nevelte a rábízott U8-as és U9-es korosztályt. Igazi sportember volt, nem ismert lehetetlent, vereséget. Mindig győzni akart. De a szervezetét megtámadó gyilkos kórral nem bírt.

2017. május 2-án az esti órákban szervezete feladta a küzdelmet. 35 évet élt. Fájdalmas veszteség. Nyugodj békében, Maki!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!