5 éve

TV2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a TV2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.

Szerző RIPOST

BRUTÁLIS ÁLLAPOTOK A HÓ MIATT

Tovább tombolt az április tél! Kidőlt fák, áramszünet, több száz, szállodában ragadt vendég, káosz az utakon országszerte. Egy galyatetői és egy mátraházi hotelből sem tudtak hazautazni a vendégek, mert járhatatlanná tette az egyetlen odavezető utat a hatalmas havazás és a viharos szél. A mátrai gyógyintézet igazgatója válsághelyzetről beszélt, látogatási tilalmat rendeltek el, és új beteget sem vesznek fel. Borsodban és Hevesben egymás után akadtak el az autók és a kamionok. A kései havazás ezrek életét nehezíti meg.

BANDAHÁBORÚ BUDAPESTEN

Csákánynyéllel betörte ismerőse szélvédőjét, majd rálőtt egy gumilövedékes fegyverrel egy férfi a 18. kerületben, Budapesten. A szemtanúk szerint két autó állt meg a csendes utcában, majd az egyikből ketten is kiszálltak és elkezdték betörni a másik szélvédőjét. A meglőtt férfit a mentők kórházba vitték, az elkövetőt viszont még keresik a rendőrök.

KÉSSEL FENYEGETTE ANYJÁT A BETEG FIÚ

Késsel fenyegette meg édesanyját és annak élettársát is egy szigethalmi férfi már nem először. A nő a Tények segítségét kérte, mert azt mondja: a 32 éves fia annyira kezelhetetlen, hogy már nem tud tőle élni. Retteg attól, hogy emiatt párja is elhagyja. A nő állítása szerint skizofrén fiát már korábban is próbálta kezeltetni, de senki sem segített neki.

KONYHÁS LETT A BÖRTÖNBEN A LÚGOS ORVOS

Rabtársainak osztja az ételt az a volt kórházigazgató, aki a vád szerint még 2013-ban elkábította volt szeretőjét, majd lúggal öntötte le. A férfi még csak pár hete került előzetes letartóztatásba, de máris a harmadfokú ítéletre készül. Ügyvédje azt mondta, egy három fős cellában helyezték el, ahol olyan emberekkel együtt tartják fogva, akik már évtizedeket lehúztak a rácsok mögött.

Szerző RIPOST

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!