5 éve

Tovább bonyolódik a bőnyi rendőrgyilkosság

Elkészült a szakvélemény, amely szerint Gyõrkös István a gyilkos, a védõügyvéd azonban hibásnak tartja az egészet.

A 77 éves Győrkös István otthonában modellezik le, pontosan mi történt a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítójának bőnyi házában, ahol egy golyó megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot.

Korábban felmerült, hogy a rendőrrel baráti tűz végzett, ezt azonban előbb a ­fegyverszakértő véleménye cáfolta, majd most az egyesített orvos- és fegyverszakértői vizsgálat eredménye is.

"Több ponton és tételesen meg tudom cáfolni a szakértő által leírtakat. Először is azt állítja, hogy sokkal több anyagmaradvány volt a szobában védencem fegyveréből, mint a rendőrökéből. Ez semmit nem bizonyít, hiszen azt mindenki tudja, hogy egy AMD fegyver lövedékében több a lőpor, mint a Parabellumban. Ez azonban nem bizonyítja, hogy Győrkös István lőtte le Pálvölgyi őrnagy urat"

- írja a Blikk Győrkös védőjére hivatkozva.

2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai megjelentek Győrkös házánál, hogy házkutatást tartsanak. A hungarista vezér ellenállt, bement a házba. A rendőrök utánamentek, és tűzharc alakult ki. A szakértő álláspontja szerint Győrkös István lőtte le Pálvölgyit. A Nemzeti Arcvonal vezetője ezzel szemben állítja: nem ő lőtte le az őrnagyot.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!