5 éve

Döbbenetes hírt közölt a rendőrség a soroksári gyilkosságról

Kriminálpszichológusok segítségével állították fel a tettesek profilját: kiderült, hogy valószínûleg munkatársak voltak a gyilkosok.

Mindenkit megrázott a hír, amikor Soroksár külterületén a 36 éves családanyát 2013. szeptember 25-én kora este, szokásos kocogása közben  megölték. A holttestére másnap hajnalban a futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadói lemeztelenítették, speciá­lis matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották. A nyomozók 450, az áldozattal valamilyen módon kapcsolatba került embert hallgattak ki, számoltattak el, ám valamennyit kizárták elkövetőként.

A szakértői vizsgálat végére két ismeretlen, ám egyértelműen európai férfitól származó DNS-nyom maradt. Az asszony keményen védekezett, körmei alatt vérnyomokat és bőrfoszlányokat találtak. Ezekből és a megfojtásához használt kötélről egy fiatalabb és egy idősebb férfi DNS-ét rögzítették. A nyomozók kriminálpszichológusok közreműködésével felállították a két tettes profilját.

Az idősebb támadó volt a domináns, ő erőszakolta, majd fojtotta meg a nőt, a fiatalabb az áldozat lefogásában, összekötözésében segíthetett.

A nyomozók szerint az asszony ismerte az idősebb támadóját. A gyilkosok nem rokonok, de munkatársak lehetnek, akik rendszeresen járnak Magyarországra, mint például dunai hajósok vagy kamionosok Ukrajnából vagy Törökország európai részéből. Nem tervezték az asszony megölését, azt csak azután tették meg, hogy a nő nem engedett nekik - írta a Magyar Idők.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!