5 éve

Az internet hőse lett a 77 éves Lidi néni!

Még csak el sem fáradt a 77 éves asszony, aki beállt a biciklis felvonulók közé és letekert 50 kilométert.

Szerző Ripost

Véletlenül csapódott az I Bike Budapest kerékpáros felvonuláshoz, majd letekert 50 kilométert a mindig mosolygós Lidi néni, aki rögtön mindenki kedvence lett – majd egy nap alatt az interneten is sztárrá vált.

A 77 éves, de hihetetlenül fitt Németh Lajosné Lidi néni szombaton csak a rákoskeresztúri piacra indult juhtúróért, hogy sztrapacskát készítsen. Ám a főtéren beleütközött a 17. kerületi biciklisekbe, akik azért gyülekeztek, hogy együtt érkezzenek meg a felvonulásra a külvárosból.

„Nem mama, baba vagyok!”

Lidi néni nem sokat tétovázott: úgy, ahogy volt, csatlakozott hozzájuk, betekert a Szabadság térre, majd végigment a felvonulás útvonalán is. Többször elvesztette a csapatot, új barátokat szerzett – de nagyon élvezte, hogy ennyi emberrel együtt „pedálozhatott”, ahogy ő nevezi.

Nem is látott hozzá hasonló korú résztvevőt. Amikor a cél közelében a fiatalok azzal biztatták, hogy „Hajrá mama!”, visszavágott: „nem mama, baba! Kéthetes (azaz 77 éves) vagyok!” Végül a többiekkel együtt ő is a magasba emelte a kerékpárját. A sportos nagymama aznap több, mint 50 kilométert tett meg, de azt mondja, még csak el sem fáradt.

Lidi néni elmondta a Ripost napilapnak, hogy még sohasem volt balesete. Jövőre a Balatont tekeri körbe, majd egészen elképesztő terve van 80 éves korára - a részletek a pénteki újságban! A Ripost napilapból azt is megtudhatja, miért ő Rákoscsaba szíve-lelke, mi a foglalkozása, és milyen elképesztő történetei vannak saját életéről!

 

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!