5 éve

Magyar áldozata is van a tinik öngyilkos internetes őrületének

Egy jól tanuló, gyönyörû 15 éves lány akasztotta fel magát Debrecenben, halála okára ezidáig nem volt magyarázat. Édesanyja viszont hátborzongató bizonyítékokat talált lánya füzetében: Viki a Kék Bálna nevû internetes kihívás áldozata lett!

Szerző Brenner Balázs

Megrázó történettel kereste fel a %RIPOST%-ot egy debreceni édesanya, akinek a lánya még tavaly januárban lett öngyilkos. A 15 éves Viktória édesanyja a napokban olyan bizonyítékokra bukkant, amik azt sejtetik: Viki a Kék Bálna nevű, interneten terjedő halálos kihívás áldozatává vált!

„Az újságban olvastam erről a játékról és eszembe jutott, hogy a lányom halála előtt rendszeresen rajzolt a füzeteibe bálnákat. Ez akkor még nem tűnt fontosnak, ám miután megjelentek az öngyilkosságra buzdító kihívás részletei, összeállt a kép: a kislányomat valakik beszervezték ebbe a szektába!"

– mondta a %RIPOST%-nak az édesanya, aki több olyan papírlapot is mutatott, amin megjelenik a bálna, és a sátánisták által használt 666-os számsor.

Barátai nem tartották vissza

Mint arról beszámoltunk, a Kék Bálna elnevezésű „játék” lényege, hogy kamaszok furcsa feladatok elvégzésére veszik rá egymást: öncsonkítás, vagy az éjszaka közepén, ugyanabban az időpontban ugyanannak a horrorfilmnek a megnézése. A tinik 50 feladatot kapnak, a rituálénak pedig az a vége, hogy öngyilkosok legyenek.

Furcsa módon Viki elkezdett számsorokat írni, egy-egy számot pedig ki is satírozott. Mintha azok feladatok lennének, és elvégezte volna őket

– mesélte a %RIPOST%-nak Viki édesanyja, megmutatva lánya utolsó üzenetét, amit a barátainak írt.

„Viki nem akart öngyilkos lenni, azt írta két barátnőjének is, hogy nem meri megtenni. Õk viszont nem beszélték le! Pontosan tudták, hogy meg akarja magát ölni, de senkinek nem szóltak, elbúcsúztak tőle egy Facebook-üzenetben…"

– mondta a fiatal gimnazista édesanyja, aki szerint valaki feltörte lánya közösségi oldalát, miután öngyilkos lett.

A tragédia további hátteréről és a Kék Bálnára utaló bizonyítékokról a %RIPOST% pénteki számában olvashatsz!

Szerző Brenner Balázs

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!