Létrehozva: 2016.11.13.

Hihetetlen, hogy miért fagynak szét két hétig a budapesti társasházban

Nagyon megjárták egy budapesti társasház lakói! Itt vannak a mínuszok, mégis két hétre lekapcsolták náluk a gázt...

Kikapcsolták a gázt egy budapesti társasházban: az emberek fagyoskodnak és fürdeni se tudnak!

A Bajcsy Zsilinszky út 24. szám alatt lévő ház lakói azt mondják, egyik napról a másikra kapcsolták ki náluk a gázt, ami télen tönkreteszi az életüket... A lakók úgy tudják, hogy két hét fagyoskodással biztosan számolniuk kell. A ház egyik lakója azt mondta a %Ripost% -nak, hogy mivel meleg víz és fűtés sincs az épületben, az egyik kétgyerekes anyuka a közeli fitneszterembe viszi fürdeni a kicsiket.

A házban kiragasztott tájékoztatók szerint a teljes gázvezeték karbantartását elvégzi a szolgáltató. Amíg tartanak a munkálatok addig nem kapcsolják vissza a szolgáltatást.

Egy másik lakó azt mondja, hogy az önkormányzat olajradiátorokat osztott szét az emberek között, de azok messze nem tudják befűteni a lakást, ráadásul sokat is fogyasztanak.

Kazincbarcikáról utaztam fel a lányomékhoz, hogy elektromos főzőlapot hozzak nekik... Így legalább vizet tudnak melegíteni, hogy mosakodni tudjanak

- panaszolta a %Ripost% -nak egy férfi, aki nagyon aggódik fagyoskodó lánya és 15 éves unokája egészségéért. A fűtés hiányától egyébként nem csak a lakók szenvednek, hanem a ház mellett lévő OTP-bankfiók és kínai étterem dolgozói is.

A kérdés az: valóban életveszélyes helyzet, gázszivárgás történt-e, vagy csak egy „szokványos”, de nagyon rosszul időzített karbantartásról van szó?

A %Ripost% az ügy miatt a szolgáltatót is kereste. A Főgáz közölte: a közterületi elosztóvezetéket és az ingatlanokat gázzal ellátó leágazásokat cserélik ki, és a vezetékek cseréje „élet-és vagyonvédelmi szempontból elengedhetetlen”. Mint a Ripostnak írták, a társasházat szeptember 29-én, illetve október 28-án is értesítették a várható üzemszünetről.” Mint írják, arról is értesítették a lakókat, hogy nyomáspróba során „a csatlakozó vezeték tömörtelennek bizonyul, akkor társaságunk a törvényi előírásoknak megfelelően kénytelen lesz a társasház kizárásával szüneteltetni a gázszolgáltatást, a csatlakozó vezeték kijavításáig”. Mint írják, a nyomáspróbára november 7-én került sor, és az érintett társasházban található 14 felhasználási helyből 3 lakás zárt volt, ahová kollégáik a többszöri előzetes értesítés ellenére sem jutottak be, de többszöri nyomáspróbára is hajlandók, ha bejutnak az érintett lakásokba.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

hirtv.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Draskovics Tiborra, a Gyurcsány–Bajnai-korszak megoldóemberére is fontos pozíciót bíztak

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Összesúgtak a rajongók: Mi történt a 62 éves Zoltán Erika arcával?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-