Létrehozva: 2016.10.25.

Teréz körúti robbantás: Menekül a nyilvánosság elől a gyanúsított húga

Minden fotót és minden adatot törölt magáról az a fiatal lány, akinek a bátyját vették õrizetbe a szeptember végi merénylettel összefüggésben.

Szinte már a tejes élettörténetét feltárta a sajtó a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának, ám ezidáig még sem a nevét, sem a monogramját és még az életkorát sem adta közre az ügyészség. Ahogy a %RIPOST% elsőként beszámolt róla, a fiatal férfit múlt szerdán fogta el a Terrorelhárítás Keszthelyen, ezzel egy időben az édesapja karmacsi házában is házkutatást tartottak.

Később kiderült, hogy a hatóságok jártak a feltételezett elkövető taksonyi rokonainál is, ám semmit nem találtak a házban. Míg a merénylettel gyanúsított férfi nem szólalt meg az elfogása óta, az édesanyja rövid interjút adott kedden, melyből kiderült: egyáltalán nem találkozott a fiával az elmúlt években.

Tíz éve történt a bírósági tárgyalás, és sajnos azóta sem tudtam rendesen találkozni a fiammal. Ilyen körülmények között nehezen tudok bármiben segíteni neki, de ha a gyermek találkozni akar velem, amitől én eddig sem zárkóztam el soha, természetesen kész vagyok beszélni vele

– mondta a Blikknek az édesanya, aki lányához hasonlóan kerüli a nyilvánosságot, mióta fény derült a feltételezett Teréz körúti robbantó kilétére.

A %RIPOST% megtudta, hogy a nemrég érettségizett lány jelenleg egy neves egyetem bölcsészkarának hallgatója. Egyáltalán nem visszahúzódó típus, ám érthető módon szeretné elkerülni az alaptalan vádakat és a találgatásokat, amit esetleg a robbantással gyanúsított bátyja miatt kapna.

Ahogy a %RIPOST% is megírta, a merénylet feltételezett elkövetőjét pénteken helyezte a bíróság 30 nap előzetes letartóztatásba, jelenleg a Gyorskocsi utcai intézetben őrizik egy különleges magánzárkában. Ha elítélik, akár életfogytig tartó börtönt is kaphat előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal való visszaélés miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 29.: Túlcsordulnak az érzelmek nagypénteken

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-