6 éve

Lesújtó előrejelzés: rendkívüli időt ígérnek

Fronthatások kereszttüzébe kerülünk! És ez még csak a kezdet...

Káosz az időjárásban! Hol felmelegszik a levegő egy váratlan, Afrikából érkező légtömeg hatására, hol pedig hirtelen lehűlések keserítik meg az életünket... Nem csoda, ha úgy érzed, leszakad a fejed! Ezen a héten a hideg- és a melegfront is kifejti kínzó hatását...

Máshogy hatnak ránk a frontok

A melegfront fájdalmas tünetei általában néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek. Ilyenkor felmelegszik a levegő, nő a páratartalom és csökken a légnyomás: mindez vérnyomás- csökkenéshez, depressziós tünetekhez és migrénes panaszokhoz vezet.

Hidegfrontnál a tünetek inkább a front átvonulása után jelentkeznek. Ilyenkor lehűl a levegő, és a páratartalom mellett nő a légnyomás. Ez a jelenség kínzó ízületi fájdalmakat, asztmás rohamokat és görcsöket hozhat magával. A Webbeteg szerint ha hidegfront van, akkor megnő a koraszülések száma, ráadásul az szívinfarktusok is gyakoribbak.

Vannak olyan, általánosnak mondható tünetek is, amelyek mindkét fronthatásnál előjönnek. Leggyakrabban a fejfájás jelentkezik, de biztos te is érezted már magad levertnek, ingerlékenynek és nyugtalannak...

A frontot a meteorológiai tényezők (hőmérséklet, légnyomás, páratartalom, szélerősség...) hirtelen változásai jellemzik. Hazánk felett átlagosan heti egy ciklon vonul át, így évente körülbelül 100 front érinti az országot.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!