RETRO RÁDIÓ

Amit senki nem tud: miért barna a sörösüveg?

Amit senki nem tud: miért barna a sörösüveg?
KM
Szerző
KM
Létrehozva2016. 09. 21. 22:38

Létezik rá magyarázat.

Bár feltehetően csak az emberek elenyésző százaléka gondolkodik el rajta, de tény, a sörök többségét sötét üvegekbe palackozzák. A legtöbbször barnába, vagy zöldbe. Hogy miért? Természetesen nem esztétikai okokból, hiszen létezik rá tudományos magyarázat.

Az okot röviden így írhatnánk le: komló.

A fény hatására a sörfőzés során kialakuló alfasavak reakcióba léphetnek más kéntartalmú ízesítőkkel. Ennek következményeként kellemetlen szagúvá vagy ízűvé válhat a sör.

Ezért a sörök többségét sötétbarna, vagy sötétzöld üvegbe palackozzák, ami keveseb fényt enged át, és lassítja ezt a folyamatot. Azokban a sörökben, amelyeket fehér, azaz átlátszó üvegben forgalmaznak, sokkal kevesebb komló található.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.