6 éve

Segíts: Rajtad múlik egy 13 éves rákos kislány élete!

Azonnal vérre van szüksége egy beteg lánynak, a mûtétje augusztus 24-én lesz. A vérellátó bármilyen vércsoportú vért elfogad, mert el tudják cserélni.

Szerző Brenner Balázs

Azonnal vérre lenne szüksége egy 13 éves rákbeteg kislánynak, Kisfaludi Kingának. A műtétje augusztus 24-én lesz, eddig várják a felajánlásokat. A kislány nagyon súlyos állapotban van:

31 kg-ra fogyott, mert sajnos későn diagnosztizálták nála a betegséget.

Kingának B-s vére van, de bármilyen vércsoportú vért befogadnak, mert el tudják cserélni. Vér adható minden nap, reggel 7-től este 7-ig az Országos Vérellátó Szolgálatnál is (Budapest, Karolina út 19-21).

Feltétlenül be kell mondani a kislány nevét és azt, hogy a 2-es számú Ortopéd Klinikára várják a vért!

Augusztus hátralévő két hetében még több mint 500 helyszínen szerveznek véradást. Mindennap lehet vért adni szerte az országban. A pontos helyszíneket és időpontokat ide kattintva lehet megnézni.

Véradó az lehet, aki egészségesnek érzi magát, elmúlt 18, de még nincs 65 éves és legalább 50 kiló a testsúlya. A véradást orvosi vizsgálat előzi meg, itt dől el, hogy végül adhat-e vért a jelentkező. Sőt, a véradó nem csak azzal jár jól, hogy három betegen segít: a véradás egyben szűrővizsgálat is, így kiderülhetnek a legfontosabbak egészségügyi állapotunkról. Tévhit, hogy nem adhat vért, akinek tetoválása van: ha eltelt fél év, mióta elkészült a rajz, nyugodtan mehet vért adni.

Szerző Brenner Balázs

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!