6 éve

Tovább küzd a hatóságok ellen a két éve megölt kisfiú édesanyja!

Ádámkának most lenne a születésnapja, de torta, ajándékok és ölelés helyett édesanyja csak egy égnek eresztett lufival tud megemlékezni róla. Hiszen a gyermek már odafönn van.

Barbara emlékséta szervezésével próbálja feldolgozni a két évvel ezelőtti tragédiát, amikor férje a mélybe dobta az alig fél éves kisfiukat egy bérház negyedik emeletéről, majd utána ugrott. Az asszony idén már másodszor szervezi meg az emlékezést, mellyel a családon belüli erőszakra szeretné felhívni a figyelmet. Ugyanis szerinte, ha két évvel ezelőtt a hatóságok komolyabban veszik bejelentéseit, a kisfiú ma is élne.

"Ez a megmozdulás erőt ad a továbblépésre. Ezt másképpen nem lehet feldolgozni, mint azzal, hogy idegen emberek kifejezik együttérzésüket.

Nekem is az a célom, hogy segítsek, hiszen Ádámot már nem hozhatom vissza, pedig nagyon hiányzik

- mondta a Blikknek a megtört édesanya, aki úgy véli, a rendszer hibája, hogy megtörténhetett a tragédia.

A rendőrség, „addig, amíg vér nem folyik” alapon megtagadta a távoltartást. A nagymama feljelentette a férfit, amikor először próbálta meg kidobni az ablakon a kisfiút. A bíróság ezt követően  felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bántalmazót, majd felhívták Barbara figyelmét, hogy köteles az apa számára biztosítani a láthatást. Ez mindössze hat nappal Ádám halála előtt történt... Barbara szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a nőknek igenis ki kell állniuk magukért. Ádám születésnapjára emlékezve, a Lánchídról léggömböket engednek a magasba…

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!