Létrehozva: 2016.02.07.

Öt évvel enyhítették az óvodást molesztáló pedofil büntetését

Elõbb 10, majd egy másik ügyben 7 év fegyházat osztott ki a Szegedi Ítélõtábla két férfinak gyermekmolesztálásért. Az egyik elítélt esetében a bíró súlyosbította az elsõfokú ítéletet, a másikban pedig 12-rõl 7-re csökkentette a büntetés idõtartamát. Az utóbbi ügy áldozta egy óvodás korú kislány volt.

A 10 évre ítélt férfi

2010-től élt együtt egy kiskunhalasi házban élettársával és a nő öt gyermekével. 2014 közepén a vádlott az egyik kislánnyal szemben szexuális erőszakot követett el, és megfenyegette a gyerekeket, ha erről szólni mernek, akkor megveri őket.
A gyakran részeg vádlott ittasan megpofozta, rugdosta, megütötte a gyerekeket, akik annak is szem- és fültanúi voltak, amikor a férfi az élettársát és anyósát trágár hangnemben szidalmazta. Egy ilyen veszekedés során a férfi élettársát és gyermekeit is megöléssel fenyegette. A sértettek félelmükben elmenekültek, és értesítették a rendőrséget.
A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék hét év szabadságvesztést kiszabó ítéletét. A tanácsvezető bíró közölte, a számos súlyosító körülményre tekintettel a törvényszék által kirótt büntetés eltúlzottan enyhe volt.

A 7 évre ítélt férfi

2013 őszén egy Kecskemét melletti tanyára költözött, ahol egy gerincbetegsége miatt nehezen mozgó nő egyedül nevelte a kislányát. A ház körüli teendők elvégzéséért szállást és ellátást kapott, az asszony családtagként kezelte.
    A kislány a 2014-2015-ös tanévben Kecskemétre óvodába járt, ahova januárig az édesanyja vitte el, ám az asszony a betegsége miatt átmenetileg járóképtelenné vált. A vádlott felajánlotta, hogy a kislányt elviszi az óvodába. A férfi és az ötéves kislány 2015 februárjában egy délután az óvodából kettesben indult haza, majd a tanyához vezető földúton a vádlott szexuálisan inzultálta a gyereket. Ezt 2015 áprilisában egy közeli tanyán is megtette.
    A táblabíróság jogerős döntésével megváltoztatta a bűncselekmény minősítését, és erre, valamint a vádlott beismerő vallomására és büntetlen előéletére tekintettel enyhített az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék tizenkét év szabadságvesztést kiszabó ítéletén.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-