6 éve

Kommandósok is kivonultak korábban az eltűnt MSZP-s politikushoz

A család titkolózik, az ismerõsök és kollégák szerint az eltûnt politikus rendkívül zárkózott volt, a szomszédok állítják, hogy korábban egy ízben a rendõrség vonult ki a férfihoz.

Kedd reggel robbant a hír: az MSZP zuglói képviselőjét, Sápi Attilát már a rendőrség is keresi, miután január 5-én eltűnt. Lement a közeli kisboltba, majd onnan  már nem tért haza. A politikus fekete melegítőben, zöld kabátban és sportcipőben távozott otthonról, személyi iratait, mobiltelefonját nem vitte magával. A rendőrséget élettársa értesítette.

Eltűnésének hírét családtagjai is bejelentették közösségi oldalaikon. "Õ a testvérem, aggódunk érte! Aki látta őt, kérem hívja a 112-es számot! Megosztás is nagy segítség! Köszönjük!" - írta ki nővére Facebook üzenőfalára. Amikor azonban a %RIPOST% felhívta és az eltűnés körülményeiről kérdezte, mindössze annyit mondott, nem szeretne nyilatkozni, majd bontotta a vonalat.

Sápi egy  hölgyismerőse, aki a politikust "fogadott bátyjának" nevezi, lapunknak azt mondta: szerinte a családtagok féltik Sápi karrierjét, ezért nem szeretnének megszólalni az ügyben.

"Minden variációt számba vettünk már, és természetesen felhívtuk az összes kórházat. Mivel az iratai nélkül indult el otthonról,

abban bízunk, baleset érte,

és talán eszméletlenül fekszik valahol, azért nem tudják beazonosítani a kórházak sem" - mondja  ez a neve elhallgatást kérő hölgy, de hangján érezhető a bizonytalanság. Majd annak ellenére, hogy "fogadott bátyjának" nevezi, azt mondja, sem Sápi munkahelyi dolgait, sem a magánéletét nem firtatta, ezekről nem is igazán tud.

"Abban azonban biztos vagyok, hogy nem öngyilkos típus. Jól lehetett terhelni, és nyomás alatt is helytállt"

-mondja az ismerős.

Tóth Csaba, az MSZP zuglói szervezetének elnöke a %RIPOST%-nak azt mondta, semmi jele nem látszott annak, hogy ilyen hirtelen eltűnjön Sápi. "Döbbenetes és megmagyarázhatatlan. Úgy tudom, rendezett körülmények között élt" - mondja, majd hozzáteszi:

a politikus rendkívül zárkózott személyiség volt, "senki sem tudta mi van körülötte".

"Nagyon szerették a körzetében. Leginkább a hátrányos helyzetűekkel foglalkozott, ő maga is nehéz körülmények közül jött" - fogalmaz Tóth.

Sápiról az interneten túl sok minden nem található, kivéve 2015-ös vagyonnyilatkozatát. Ezek szerint  sem autója, sem ingatlana, sem egyéb nagyobb értékű ingósága nincs.

A vagyonnyilatkozat szerint Sápi Attila három cégben is érdekelt, egyben mint ügyintéző, másik kettőben, mint tulajdonos. Ezekből a papírokból derül ki Sápi címe is: a hivatalos nyomtatványokon egy 3.kerületi lakás szerepel lakhelyként. Itt a telefont azonban egy fiatal hölgy veszi fel, majd nagy sóhajtás után azt mondja, ők tavaly májusban vásárolták meg Sápitól a lakást, amiben élnek.

"Nekünk azt mondta, a Pilisben vesz majd lakást. Fogalmam sincs mi lehet vele, azóta a leveleiért sem jön. Már jártam a bankjánál is, jeleztem, hogy én kapok minden hivatalos iratot, de ott azt mondták, a lakcímváltozást neki kell jeleznie. Õ azonban a levelekért sem jön, át sem írja a címet.

A szomszédoktól azt hallottuk, hogy ebben a lakásban kommandósok is jártak, amikor még itt lakott"

- mondja a nő, majd elmélázva hozzáteszi: valami nagyon nincs rendben itt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!