Létrehozva: 2016.01.19.

Kifulladóban a blokád, káosz a taxisoknál

Az egyik fuvarozó cég szendvicset küld a tüntetõknek, a másik nem engedi, hogy kimenjenek vállalkozóik. A többség már azt sem tudja, voltaképpen miért állnak még ott.

Hétfő éjjel érkezett a legkritikusabb pontjához a taxisblokád. Egy ponton csak tíz autó maradt a téren, az egyik taxis pedig a %RIPOST%-nak azt nyilatkozta, bevallja,

arról beszélgettek, bárcsak feloszlatná őket a rendőrség, ne nekik kelljen szégyenszemre feladni.

Kitartottak azonban, és reggelre érkeztek újabb autók is, hogy erősítsék őket, de a hangulat egyre laposabb. „72 órája ülök itt, és voltaképpen azt sem tudom, miért” – mondta az egyik taxis hölgy, aki a petíciót átnyújtók között volt tegnap.

Nincs összhang

Õ egy olyan autóban járatja a motort, amelynek a tetején fent van a taxitársaság táblája. Akadnak azonban olyanok is, akik leragasztották matricáikat, eltitkolva, hol dolgoznak. „Van fuvarozó társaság, amelyik engedi, hogy kijöjjünk, van, amelyik nem. A Max Taxi tegnap teát és szendvicseket küldött nekünk, mások azonban nem engedik ki a vállalkozóikat” – mondja a nő, majd hozzáteszi: miközben ők, akik a kemény maghoz tartoznak, kinn fagyoskodnak napokon át, a taxisok többsége nem foglalkozik a blokáddal, vígan szállítják utasaikat.

Sem nagy szervezésről, sem összetartásról nincs itt szó, főleg nem a blokád második napján. A kinn lévők elkeseredettek, már csak a becsületük tartja ott őket.

Az érdekképviselőjük szerint sem kell a blokád

A hölgy elmondja: az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán kedden sajtótájékoztatót hívott össze, arra azonban őket nem hívta meg.

"Emberileg megértem, hogy elgurult a gyógyszerük,

és az igazságérzetük ezt diktálja, de szerintem a blokád nem tesz jót a szakma megítélésének" - mondja Metál, aki már múlt héten feljelentést tett a Főügyészségen. "Nekünk az a dolgunk, hogy feltárjuk a törvénytelenségeket, és felhívjuk a jogalkotók figyelmét" - mondja az elnök, aki a kamarával, az érdekképviseletekkel és  fuvarszervező társaságokkal közösen tartott sajtótájékoztatót.

Egyre ellenszenvesebbé válnak

Közben sok minden történik, amitől egyre ellenszenvesebbé válnak a taxisok. A "blokádolók" óhatatlanul is az ablakot letekerve dobálják ki a szemetet, amitől a Deák Ferenc tértől az Andrássy útig tartó szakasz szinte szemétdombbá változott.

A Facebookon már olyan komment is akad, melynek írója abban reménykedik, hogy a taxisblokád után a szemetelés ellen lesz majd tüntetés.

De már a környékbeli boltosok is kiakadtak: megcsappant ugyanis hétfő reggel óta a forgalmuk. „Lehet, hogy többen jönnek most be, de taxisok, akik csak kávét isznak. Eközben

a törzsvásárlóink meg nem tudnak leparkolni, így ők nem is jönnek. Ez hatalmas forgalomkiesés”

– mondta az egyik szendvicsező alkalmazottja a %RIPOST%-nak. A helyzetnek láthatón csak a turisták örülnek, akik még az emeletes buszok tetején állva is kedélyesen integetnek az út szélén rostokoló taxisoknak, mintha legalábbis a cirkuszban lennének.

Nem úgy a magyar autósok, akik ha le sem tekerik az ablakot, a szájukról azért leolvasható néha, ahogy szidják a taxisokat és éltetik az Ubert.

„Éjjel még a rendőrök is meglepődésüknek adtak hangot, miután egy autó 3 percig állt a piros lámpánál, majd

mikor a lámpa zöldre váltott, a vezető letekerte az ablakot és kiordított, hogy „rohadt taxisok, hajrá, Uber!”

-   mondja a hölgy, miközben a vállát vonogatja. Szinte kérdés nélkül is egyértelmű, nem tudják, miért vannak ott, nem tudják, meddig lesznek ott, de a becsületük miatt most már kénytelenek maradni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lezuhant egy Airbus A320-as utasszállító repülőgép Karacsi lakónegyede felett, 98 ember meghalt

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

borsonline.hu

Suzy besokallt: „Nem könnyű évek óta ebben a mókuskerékben lenni”

ripost.hu

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-