6 éve

Ezért haltak meg a szolnoki öngyilkos lányok

Roxána és Henrietta még karácsony elõtt döntötték el, hogy közösen vetnek véget életüknek. Rengeteg nyugtatót és altatót vettek be, a pirulákat pedig whiskyvel öblítették le. A tragédia valódi okairól most a lányok egyik munkatársa vallott, aki pontosan tudja, min mentek keresztül szörnyû tettük elõtt...

Roxána és Henrietta élettelen testére még 2015. december 22-én bukkantak rá, a szolnoki gyermektábor egyik kiadó házának padlóján. A lányok még december 19-én döntöttek úgy, hogy eldobják maguktól az életet. Pont Henrietta születésnapján.

De vajon mi késztethette arra a lányokat, hogy önkezükkel vessenek véget életüknek?

Nos, a tragédia részleteiről az áldozatok egyik munkatársa vallott őszintén a Borsnak, aki még Németországban dolgozott együtt velük. Szerinte az öngyilkosságot súlyos lelki zavarok és szerelmi csalódások válthatták ki.

"Depressziósak voltak a lányok a bezártság miatt, amivel a munkánk jár. Sajnos erre még rájött, hogy egyiküknek szerelmi bánata is volt. Nagyon sajnálom őket, jó fejek voltak, sokat lehetett velük nevetni. Henrietta kifejezetten jó barátnőm volt, sokat beszélgettünk, nagyon beleszeretett egy fiúba, de erről nem szeretnék többet mondani."

- árulta el a lapnak Anita, szavait pedig Henrietta korábbi Facebook-posztjai is alátámasztják.

A lány ugyanis régebben sokat írt arról, hogy sok pénzre van szüksége, így hát nincs más választása, Svájcban és Németországban kell munkát vállalnia. Az utóbbi országban dolgozott szerelme is, ahogy Roxánáé is.

A testvérpár azonban nem tudott megbirkózni a lelki problémákkal, és anyagi nehézségekkel, Henrietta születésnapján úgy döntöttek, hogy együtt mennek a halálba. Rengeteg nyugtatót és altatót vettek be, a gyógyszereket pedig whiskyvel öblítették le. Egyikük sem élte túl.

Haláluk előtt pedig még mindketten posztoltak pár fotót a Facebookra. Bejegyzéseik szerint Roxi épp kibékült gyermeke apjával, Henrietta pedig nagyon várt valakit születésnapjának estéjén.

Aki azonban, úgy tűnik, soha nem jelent meg

A tragédia után Roxi párja és harmadik testvérük is arról vallott a közösségi oldalon, hogy nem bírják ki a borzalmas gyászt, és a lányok után akarnak menni...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!