7 éve

Börtönviselt, sokszoros bűnöző Soros magyar migránsszervezetének élén!

Nehéz megérteni, miért lett a Migration Aid jelképe egy, a börtönbõl éppen csak kijött, hétpróbás csaló. Miért éppen egy rafinált bûnözõre volt szükségük? Akihez mindmáig elszántan ragaszkodnak... S aki ellen már egy újabb csalássorozat miatt nyomoz a rendõrség... Pedig alig néhány hónapja jött ki a börtönbõl, ahol 4 év 6 hónapot töltött. Onnan útja valahogy egyenesen a Migration Aid-hez vezetett...

A jól kiépített Soros-féle migránssegítő hálózat akkor került a figyelem középpontjába, amikor a görög partokra érkező csónakokban megtalálták a migránsokat eligazító, buzdító füzetüket.  Benne azoknak a magyar szervezeteknek a címével, amelyek kézről-kézre adva juttatják el migránsok százezreit a görög partoktól Németországig…

Betelepültek a Soros-egyetemre

Ebbe a hálózatba tartozik a magyar Migration Aid, amelyik megalakulása után azonnal támogatást kapott a budapesti Soros alapítványtól. Azóta is a Soros György által alapított Közép-Európai Egyetem egyik termében tevékenykednek.

Sorosék egy lényegében illegalitásban dolgozó, be nem jegyzett, számlaszámmal nem rendelkező, tulajdonképpen „földalatti” szervezetet fogadtak be. Amelyiknek nincs  működési formája, hivatalosan tehát nem is létezik. De amelyik nyomban hatalmas médiatevékenységbe kezd, szerepel rádióban, tévében, újságokban.

S futtat fel, sztárol - nyilvánvalóan tudatosan - egy nehézsúlyú, börtönviselt bűnözőt, egy sokszoros csalót.

A Migration Aid ikonikus hőse

Egy bizonyos Babát, az alvilágban jól ismer bűnözőt tolnak előtérbe,  igazi sztárként, "ikonikus" figuraként szerepeltetik.  Az újságírók, fotósok a kezdetektől sztárolják, jól kimódolt propagandafotókkal fényezik, ő a Migration Aid megtestesítője. Ételt oszt, vállon vereget, ő a jóságos Baba. Azt, hogy néhány hónapja jött ki hosszú évek után a börtönből, mély hallgatás övezi. Pedig a szervezeten belül is megy róla a sustorgás. De ki merné kimondani az igazat egy ekkora hősről?

 

Baba soha nem mutatkozik be a valódi nevén, nyilvánvalóan titkolja, de ez senkit sem zavar. Legfeljebb szokatlan külseje tűnhet meglepőnek.  Ha szóba kerül, ki ő, homályos információkat csöpögtet az újságíróknak, hogy félig arab, félig zsidó, be is érik ennyivel.

A sztárolás profin zajlik, a „nagydarab”, agyontetovált férfit kézről-kézre adják a kereskedelmi televíziók. Valóságos kultikus figura válik belőle, ő testesíti meg a Migration Aid tevékenységét.

Senki sem néz utána,  pedig a Keleti pályaudvar környékén Baba jól ismert nehézfiú.

Aki talán maga is meglepődik azon, hogy mennyire lelkesednek érte a legnagyobb közéleti hírportálok, újságok.

„A megtermett, csupa tetoválás férfit hiba lenne a megjelenése alapján megítélni: a „zord” külső, egy csupaszív fiatalembert rejt. Jellemző, hogy miközben az Origo interjút készített vele, egy 4–5 éves forma kislány befészkelte magát Baba ölébe, majd elaludt. Kell ennél őszintébb bizalom?"

 

Egyes migránsok már eleve őt keresik

Babára nagy szükség van a Migration Aidnél, hiszen jól tud arabul, sőt fársziul is. Nem szúr szemet az sem, hogy Babát már keresik a Keletihez megérkező jól értesült migránsok, komoly ügyfélköre van.  Babánál pénzzé lehet tenni a magukkal hozott ékszereket, arany, ékszer,drágakő, nem számít, Baba valóságos pénzügyi központ.

Baba hivatalos személyként is gyakran fellép a Migration Aid nevében. Amikor a Keleti pályaudvar szomszédságában kijelölik a tranzitzónát, ő veszi át a fővárosi önkormányzattól, aláírásával igazolva, a Migration Aidnek biztosított területet…

A migránsszervezetben többen is pontosan tudják, hogy ki ő valójában.  Tudják, hogy komoly bűnöző, de úgy tűnik, érdekükben áll hallgatni…  Készülnek  tovább a propagandafotók...

Élharcos és példakép

A Migration Aid nemcsak hogy hallgat Baba bűnöző múltjáról, de továbbra is módszeresen sztárolja. Egy alkalommal annyira fellelkesednek, hogy külön Facebook-poszttal tudatják a naiv megtévesztett követőkkel:

Migration Aid:

Élharcosunk Baba. Példakép…

Akadnak szép számmal segítők a nagy sztárolásban. Művészinek szánt fotó is készül Babáról és a valószínűleg mit sem sejtő önkéntesekről a Forbes magazin számára. Olyan szépen süt a nap Babára Keleti előtt, mintha egy igazi hollywoodi sztárt látnánk.

Egy  gyanútlan kortárs festőművész, Weiler Péter külön műalkotást szentel a Migration Aid hősének.

Egy alapítvány elmenekült

Hogy mindeközben a szervezetnek nincs számlaszáma, nincs semmiféle legális, az anyagiakat illetően számon kérhető tevékenysége, ugyan kit érdekel. Miközben sokmilliós értékben áradnak hozzájuk a jóindulatú emberek adományai...

(A VIII. kerületi bulinegyedben található Mikszáth Gyógyszertár alapítványát  megpróbálják ugyan "felhasználni" valamiféle fedőszervnek, de ők, miután rájönnek a csaló, sokmilliós ügyeskedésekre, pánikszerűen kiszállnak a dologból. Például több- milliós gyógyszeradományt próbálnak meg kicsalni tőlük, nem létező menekültcsoportokra hivatkozva.)

Baba a rugalmas problémamegoldó bűnöző

A Migration Aidnek sok oka lehet arra, hogy előtérbe tolja Babát. Kapóra jönnek „sokirányú” kapcsolatai. A %RIPOST% információi szerint

a Migration Aid képviselői közül többen is tisztában vannak Baba bűnöző tevékenységével - ezt négyszemközti beszélgetéseken el is ismerik -, de szükségük van a dörzsöltségére,  alvilági kapcsolataira, „rugalmas” problémamegoldó-képességeire. Elintéz, megold, mindent, amit csak kell. Hogy közben a migránsoktól  "beszerzett", különféle szolgáltatásokért kapott aranyékszerekkel seftel, hát ki bánja...

 

Elviszik az országos körözés alatt álló Babát

 Még afölött is szemet hunynak, amikor Babát a rendőrök, többük szeme láttára(!), letartóztatják. Egy rutinigazoltatáskor a Keletiben kiderül, hogy Baba – persze az igazi nevén – országos körözés alatt áll, egy újabb, általa elkövetett súlyos bűncselekmény-sorozat miatt…  

 Nagyon nagy szükség lehet rá, ha ezek után is lelkesen falaznak neki… A  médiával inkább azt  közlik, hogy Babát felterjesztik egy nemzetközi humanitárius díjra az USA-ban. Tovább zajlik a  sztárolás, készülnek a propagandafotók.

Elképesztő bűnlista

A nyilvánosság előtt a Migration Aid mindmáig hűségesen kitart a bűnöző Baba mellett, pedig pontosan tudják az igazságot.

Tudják, hogy Baba már rengetegszer került összeütközésbe a törvénnyel, tudják, hogy jogerősen elítélték, tudják, hogy börtönviselt. De a nyilvánosság előtt módszeresen eltitkolják az igazságot. Néhány, ma már csalódott Migration Aid-es szerint valószínűleg azért, mert Baba túl sokat tud.

A zavaros pénzügyekről, a soha el nem könyvelt, el nem számolt adományokról, a felhasználás útjáról, módjáról.

Pedig a Migration Aidnél  jól tudják, hogy Babát valójában Tóth Csaba Antalnak hívják, és már sok évet töltött börtönben! S hogy újabb ügyek sorozata miatt folyik ellene büntetőeljárás.

Ismerik elképesztő bűnlistáját, ami egy híres maffiózónak is „becsületére” válna. Legutóbb például ezért ült 4 év 6 hónapot börtönben:

-25 (!) rendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette (ezekből 11 darab folytatólagosan elkövetett)


-10 rendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette (ezekből 5 folytatólagosan elkövetett)


-10 rendbeli közokirat-hamisítás, mondhatni csak úgy mellékesen…

 

 Baba nemrég szabadult a börtönből, de nyomban ott folytatta, ahol a börtön előtt abbahagyta... Hónapok óta egy újabb súlyos csalássorozat miatt folyik büntetőeljárás ellene, ami elől bujkálni próbált, ezért is adtak ki országos körözést ellene. De vajon hogy találtak egymásra a Migration Aiddel? Miért volt Babának szüksége erre a nagy felhajtásra?

 

                                                                                   (folytatása következik)

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Át akart hintázni a tó felett a bátor turista, de valami közbejött - videó

origo.hu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

borsonline.hu

Mindent elmond: Így reagált Ördög Nóra, hogy Lékai-Kiss Ramóna letaszította a trónról

magyarnemzet.hu

Orosz nagykövet: Magyarország az oroszellenes szankciók következményeivel szembesül

ripost.hu

Mi történt? Csonka Pici házasságról beszélt egy gyönyörű színésznő társaságában - Fotó!

vg.hu

A Hungaroring után újabb versenypálya épül Magyarországon, ezúttal a Balatonnál

origo.hu

Újabb hírek érkeztek az RTL Klub gyerekverő színészéről

astronet.hu

Tavaszi szerelmi mágia: varázslatos tippek Iszet boszorkánytól

origo.hu

Száz különleges térkép QR-kódokkal - A Pallas Athéné Könyvkiadó ajánlója

vg.hu

Technológiai fejlesztések megvalósítása a ZOLMAT Kft.-nél (x)

mindmegette.hu

Egy igazi retró édesség: így készül a diótorta főzött krémmel.Receptvideó! (x)

mindmegette.hu

13 csodás desszert húsvétra, amit képtelenség elrontani

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-