7 éve

98 milliót csalt ki a Migration Aid Babája: Iratok, bizonyítékok!

Bírósági ítéletek tanúsítják, hogyan csalt ki gyanútlan emberektõl több mint 98 millió forintot a Migration Aid elhíresült Babája. Akit valójában Tóth Csaba Antalnak hívnak, s aki a súlyos bûncselekményekért 4 és fél évet töltött börtönben, ahonnan nem olyan régen szabadult. Nyomban ott folytatta, ahol abbahagyta, ismét egy csalássorozatért folyik ellene büntetõeljárás. Ráadásul az elmúlt hónapokban valóságos migránsbizniszt épített ki magának.

Szerző RIPOST

Két példánnyal is rendelkezünk abból a közel 50 (!) oldalas ítéletből, amelyben első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság, másodfokon a  Fővárosi Bíróság, immár jogerősen 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Babát, a Migration Aid színeiben ismertté vált férfit.  Az ítélet száma 23.Bf.XI.7895/2007/7., 2008 március 13-án született.

Tóth Csaba Antal egy nagyon súlyos, 98 milliós (az ítélet szerint pontosan 98 millió 899 ezer forintos), 35 rendbeli nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalássorozatért és 10 rendbeli közokirat- hamisításért kapta ezt a büntetést.

Így indultunk el Baba nyomában

Maguk a károsultak keresték meg a %RIPOST%-ot,  miután több más szerkesztőségben is hiába jártak. A Migration Aid miatt hallani sem akartak Baba zavaros ügyeiről... A károsultaktól kaptuk meg az ítéletet, ennek nyomán indultunk el.

A becsapott emberek sérelmezték, hogy miközben Baba, vagyis Tóth Csaba Antal rendszeresen szerepel a tévében, rádióban, hősként ünneplik, addig ők egy fillért sem láttak a tőlük kicsalt összegből. Pedig jogerős ítélet van kártalanításukat illetően is.

Újabb súlyos csalássorozat

 Hamar kiderült, hogy Tóth Csaba Antal, miután leülte a rá kirótt büntetést, ott folytatta, ahol abbahagyta. Dokumentált információink szerint végéhez közeledik vele szemben egy újabb nyomozás, ugyancsak "jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt". Ismét csak sokmilliós összegben csalt ki, ingatlanok kapcsán, gyanútlan emberektől pénzt.

Tudtak-e minderről a Migration Aidnél?

Korábban már leköszönt, de magát ismét szolgálatba helyező szóvivőjük, Zsohár Zsuzsa először ezt nyilatkozta a Népszavának (2016. január 12. 3.oldal):

" Baba büntetett előéletéről semmit sem tudtunk. Hogy milyen volt a múltja, nem tudtuk..."

"Maga köszönte meg egy alkalommal a szervezet alapítójának, hogy - mint fogalmazott - új életet kezdhetett".

Választhatunk tehát a homlokegyenest ellenkező nyilatkozatok közül. Az ugyan végképp nem derül ki belőlük, hogy Baba csak a korábbi, 4 és fél éves börtönbüntetéssel végződő, 98 milliós csalássorozatról számolt be a Migration Aidnek, vagy az újabb, hasonló nagyságrendű csalásokról is beszélt. Ami miatt tehát jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene. 

A lényeg amúgy mindkét esetben ugyanaz. Baba magát önkormányzati ingatlanértékesítőnek kiadva, előleget begyűjtve csalt ki sok-sok millió forintot. A becsapott emberek  bottal üthetik a pénz nyomát...

 Baba nagy biznisze

Köztudomású Baba környezetében - több "ügyfelével" is beszéltünk, részleteket ismertünk meg, eseteket dokumentáltunk-, hogy túl a csaló ingatlanbizniszen, igazi területe, fő bevételi forrása a seftelés. Elsősorban arannyal, ékszerekkel, esetenként drágakövekkel foglalkozik.

A Migration Aidben Baba, azaz Tóth Csaba Antal nagy lehetőségre talált! Hiszen a legtöbb migráns aranyat, ékszereket hoz magával, készpénze alig. Ha bármire szüksége van, ékszerekkel, arannyal tud fizetni. Van némi gond azzal, hogy a migránsoktól kapott ékszerek, aranyak jelzése nem alkalmas az Európai Unióban való forgalomba hozatalra, de Tóth "Baba" Csaba nagyon ügyes, erre is tud megoldást...

Sokféle igény ki tud elégíteni ma is. Mert a biznisz, túl a nagy Keleti pályaudvari rohamon,  zavartalanul folytatódik.

Magyar kártyás telefon, notebook, töltő vagy powerbank kell? Bérbe adott lakás, autó, fuvarok szervezése, vagy akár csak egy melegebb kabát? Jöhet az arany, ékszer is fizetségként! A kicsit módosabb migránsoknak sosem kellett a Keleti pályaudvaron a puszta földön aludniuk, akadt jobbfajta szállás a kisebb-nagyobb ékszerekért cserébe...

Egy helyen a feldühödött lakók, akiknek már nagyon elegük lett a migránsbizniszből, a csencselésből és a szobáztatásból, még a lépcsőházi bejáratot is lehegesztették. Nagyon megunták, hogy ismeretlen közel-keletiek adják egymásnak a kilincset, hogy hajnalig megy a dínomdánom.

Baba meglátta élete újabb nagy lehetőségét a migránsok önzetlen segítésében és kiszolgálásában. Jó néhány esetet sikerült feltérképeznünk, dokumentálnunk, bíróság előtt is bizonyítani tudjuk állításainkat. Segítségünkre volt a Migration Aid több, a sötét ügyek miatt csalódott aktivistája is.

Baba még tovább merészkedik...

 Ha egy üzlet beindul ... Baba, már a nyári, migránsokkal teli időszaktól kezdve, névházasság-közvetítést is vállal. Pénzért sok mindenre kapható hölgyek a közreműködésével hajlandók feleségül menni migránsokhoz. Akik közül néhányan, húsz-harmincmilliós autókkal érkeznek Nyugat- Európából az üzlet nyélbeütésére.

Baba ez esetben is a vaskos előleg híve. Azt mondja, hogy mindent nagyon gyorsan el tud intézni, jól ismer néhány mindenre kapható anyakönyvvezetőt, és tud tartózkodási engedélyt is szerezni.

 

Aztán persze nem megy ilyen egyszerűen a dolog. Beszéltünk becsapott, a pénzüket dühödten visszakövetelő migránsokkal, akik már nagyon durván fenyegetőztek...

Baba megbecsüli a kicsit is, jó pénzért, előre utalással, gyógyszercsempészettel is foglalkozik, ravaszul becsomagolt küldeményei akadtak már fenn a rostán...

Egyszóval Baba megtalálta számítását a migránsbizniszben, jól megél belőle. Az üzlet egyelőre zavartalanul folytatódik... Még szerencse, hogy saját állítása szerint nem Magyarországon adózik..

 

A %RIPOST%-ot ért vádakról...

1. Baba első cikkünket "cáfolva" külön Facebook-közleményben hazudta a közvélemény és a valótlan állításaihoz statisztáló média arcába, hogy sosem volt börtönben.

Állítása nem felel meg a valóságnak, lásd a Fővárosi Bíróság cikkünk elején hivatkozott ítéletét és a büntetés-végrehajtás vonatkozó dokumentumait.

2. Baba azt is tagadta, hogy országos körözést adtak ki ellene azért, mert a második csalássorozat miatt hiába idézte az ügyészség.

Állítása nem felel meg a valóságnak.  Bizonyítani tudjuk, hogy a Migration Aid aktivistája szerepelt a körözési listán, éppen a Keleti pályaudvar környékén akadt horogra, egy rutinellenőrzés során.

3. Voltak, akik a fejünkre olvasták, hogy  cikkünk elkészítése közben nem kerestük meg a Migration Aidet.

Az állítás nem felel meg a valóságnak... Felhívtuk  Zsohár Zsuzsa szóvivőt, aki meglepetten hárítani igyekezett, amikor Baba iránt érdeklődtünk. Kérésünk ellenére nem adta meg a telefonszámát, azt máshonnan szereztük meg. Nem tudtuk mire vélni, amikor rövidesen lemondott szóvivői posztjáról.

4. Volt orgánum, amelyik "sajtóetikát" emleget , hogy nem kerestük meg magát Babát, ennek a szomorú, sok segítőszándékú ember jóindulatával visszaélő történetnek a főhősét.

Az állítás nem felel meg a valóságnak.  Megkerestük, a saját lakásán fogadott bennünket.

Az 1 óra 54 perces magnófelvételen rögzítettük hárítását, a tények elferdítését, letagadását.  Például a kérdéses időben ő nem börtönben volt, hanem az apjánál Kairóban. Itt tudhattuk meg, hogy nem Magyarországon adózik, neki külföldi cége van, őt itt üldözik stb.

Fennakadt a szemünk, amikor a MIGRATION AID ikonja, sztárja, hőse, nagyon csúnyán beszélt az általa - saját állítása szerint - hivatalosan is képviselt szervezetről. Amelynek "arcaként" is oly sok helyen megnyilatkozott. Íme a közel 2 órás beszélgetésből egy rövid ízelítő.

 

UTÓIRAT

A Migration Aid tagjai  még korábban Wallenberg-díjra terjesztették fel Babát.

A Raoul Wallenberg-díjat a Wallenberg Egyesület adományozza, többek között  azoknak a polgárjogi aktivistáknak, akik bátor kiállásukkal, életútjukkal mutatnak példát embertársaiknak a helyi, térségi és országos közéletben. 

Úgy értesültünk, hogy cikkünk nyomán Tóth Csaba Antal neve hirtelen lekerült a kitüntetettek listájáról. Érdeklődtünk az egyesületnél, de csak annyit mondtak, hogy  január 18-ig bárki neve fel- és lekerülhet a listára. Amely, reméljük, hogy végül méltó lesz Raoul Wallenberg emlékéhez...

(folytatása következik)

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiszakadt az ablak a repülőn 9 ezer méter magasan: kirántotta a pilótát a légörvény

origo.hu

Elárulta Szabó Zsófi, van-e új barátja

mindmegette.hu

Így ünnepelte Krausz Gábor a szülinapját - megható sorokat írt a családi fotó mellé!

ripost.hu

Sokatmondó idézet utal Király Viktor házassági válságára

hirtv.hu

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. március 25.: az Ikrek a maga útját járja, a Mérleg határozottan dönt

ripost.hu

Végzetes favágás: meghalt egy férfi Dobozon

ripost.hu

Itt a bizonyíték: Megdöbbentő dolgot vettünk észre Szabó Zsófi friss fotóján

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

RIPOSTER

Óriási a pánik: Temetésen, gyászoló rokonoknak adták át a behívókat Ukrajnában

POLITIK

Elképesztően megnőtt a migránsok száma Európában

POLITIK

Oroszország atombombát dob azokra akik...

POLITIK

Nukleáris armageddon közeledik!

POLITIK

Peking szerint ismét provokálnak az amerikaiak

POLITIK

Tovább folytatódnak az erőszakos demonstrációk Franciaországban

POLITIK

Nemet mondunk a migrációra, a genderre és a háborúra!

POLITIK

Azt kérdezik a svédek, mi bajuk velük a magyaroknak