Létrehozva: 2015.10.14.

Ehetetlen a menzakoszt, éheznek az ország óvodásai

Országszerte panaszkodnak az óvodai menza minõségére a szülõk, a gyerekek ugyanis olyan ehetetlennek találják a kosztot, hogy egy falat sem megy le a torkukon. Szegeden petíciót nyújtanak be az elégedetlen szülõk, ám a helyzet a fõvárosban sem jobb.

Szerző Doris

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a szegedi szülők, akik megelégelték, hogy gyerekük délutánonként korgó gyomorral várja őket az óvodában. Állításuk szerint ugyanis a szeptemberi menzareform óta az ovisok tányérjára kerülő étel egyenesen ehetetlen. Pedig épp ebben a korosztályban lenne igazán fontos a kielégítő étkezés!

A felháborodott szegedi szülők egy külön Facebook-csoportot is létrehoztak, amiben együttes erővel lépnek fel a menzakoszt kritikán aluli minősége ellen. Az általuk megfogalmazott petíciót pedig Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek is elküldik majd.

A %RIPOST% utánajárt, hogy mi a helyzet a fővárosi intézményekben, és arra a megállapításra jutottunk, hogy az óvodai étkeztetés helyzete nemcsak a csongrádi megyeszékhelyen, de Budapesten is aggasztó.

„Épp az imént készítettünk egy elégedettségi felmérést, amit elsősorban a szülők észrevételeire alapoztunk. Az eredmény elég vegyes lett, a legtöbb gyerek azonban tényleg panaszkodik otthon, hogy nem ízlik neki az ebéd”

- mesélte az egyik IX. kerületi ovi dolgozója, aki hozzátette: a kerületi önkormányzat jelöli ki, hogy mely közétkeztetési cég látja el őket.

„A gyerekek semmit sem vettek észre az őszi menzareformból. Ennek ellenére nagyon kevés főtt ételt esznek, az óvónők által készített tízórait sokkal jobban szeretik”

- árulta el nekünk az egyik XX. kerületi óvoda vezetője. A helyzet tehát nem csak az állami ovikban kétségbeejtő.

A szeptemberben kiadott rendelet elsősorban a gyerekek elé kerülő ételek só- és cukortartalmát szabályozza, ám sok kicsi szerint a tea például ihatatlan cukor nélkül. Ezért inkább tejet kortyolgatnak, amihez csak üres kenyeret majszolnak. Így pedig nem csoda, ha a nap végén korgó gyomorral várják a szüleiket.

Kérdés, hogy a szülői összefogás ereje mennyiben változtathat a nyilvánvalóan kifogásolható menzakoszt minőségén. A probléma ráadásul nemcsak az ovikban, hanem az iskolákban is ugyanúgy fennáll, és azonnali megoldásra vár.

 

 

Szerző Doris

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas csapás érte a Real Madrid világsztárját

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-