Létrehozva: 2015.06.25.

Megtaláltuk Pistát, aki a szökőkútnál várja Zsanettet! Óriási fordulat!

Falunap lesz a szökõkútnál szombaton, azért oda várja Pista Zsanettet. Egy heves megyei községben, Kálon, a Romaszögben találtuk meg a fiatalembert.

Csütörtök délelőttre már mindenki Babály Pistáról beszél szülőfalujában, Kálon. Pedig az első hírek szerint Burainak hívják, a káli Buraiak azonban csak szétteszik a kezüket. Azt mondják, ha roma fiatalembert keresek, a Zsigát hívjam a Romaszögben, ő fog segíteni. Végül így is alakul, Zsiga a lócán ülve vár ránk, hogy rámutathasson a párral arrébb lévő házra: ott lakik Etus, akiről meg se kérdezem, kicsoda, hiszen a videóból kiderül: Pista nénje.

Rendőrautó áll meg éppen a házuk előtt, karakán nő intézkedik a hivatali személyekkel. Messziről látszik, mennyire ideges, és ahogy megérkezem, automatikusan csukja be a kaput, és már kiabál is, hogy nem nyilatkoznak. Majd meggondolja magát és behív, mondván, akkor nézzem meg a saját szememmel is a fiút. A fiút, akit egész Magyarország zárt a szívébe romantikus csajozós dumája hallatán.

A fiút, akinek Etus nemcsak a nénje, hanem egyben gyámja is.

Pistát először fel sem ismerem, az egész lakásban félhomály van. Ráadásul most a nyelve sem pörög, mint a videóban, csendben meghúzódva ül a hokedlin a konyhában. Itt kezdi el Etus rámzúdítani az elképesztő történetet, amelyben szerepet kap minden: betegség, nyomor, súlyos gondok. Na meg persze az, miért is jártak náluk éppen a rendőrök.

"2012 óta én vagyok a gyámja, úgyhogy feljelentettem a rendőrségen azt, aki felvette a videót és feltette a világhálóra.

Õ beszámíthatatlan, engem kellett volna megkérdezni minderről. A világ szégyenei lettünk!

Pista egy 3-4 éves eszével rendelkezik. Mondta volna azt videóra, hogy barátnőt keres, ne azt, hogy egy olyan lányt, aki rá se néz!” – kezdi sorolni.

Lejáratta a családot

A szégyen a legnagyobb bajuk, úgy érzik, Pista hatalmas bűnt követett el, nemcsak magát, az egész családot, külföldön élő testvért is lejáratta. "Olyan lánynak udvarol, aki le se szarja?" – kérdezgeti könnyes szemmel. Pistára már évek óta ő vigyáz, és úgy bánik a fiúval, mintha saját édes gyermeke volna. A konyhaszekrényhez ront, tablettákat szed ki, zárójelentéseket tesz elém, és kiböki azt is, ami akkorra már egészen érthető: Pista beteg. Egyrészt beszámíthatatlan, másrészt áttétes agydaganata is van, arra szedi a gyógyszereket.

„Az én testvérem, az ő édesanyja beteg volt, három évig én ápoltam. Pista is velünk volt, de olyanokat csinált, amíg élt az anyukája…. megcsinált minden rosszat, ami csak létezik, még az édesanyja dolgait is elajándékozgatta. Mivel én a beteg testvéremet ápoltam, nem tudtam vele foglalkozni, akkor került intézetbe. Csontsoványan hoztam ki onnan 2012-ben, azóta hízott meg.

Vigyázok rá, mindent megadok neki. Igaz, Pista?

- kérdezgeti a fiút, aki halkan csak azt hajtogatja, hogy ő jól van. Egyszerre hálás nénjének, aki kiszabadította az intézetből, és közben átkozza a sorsot, amiért ő nem élhet úgy, mint bármely másik fiatal. Aztán megjelennek Etus testvérei is, mind-mind nagynénik.

Látod, mit tettél? Kellett ez neked?

- kiabálnak a fiúra, akinek egy bűne van: szerelmes lett egy lányba. Az asszonykórus végül úgy dönt, felhívják a külföldön élő testvért, döntsön ő: nyilatkoznak vagy sem. A férfi hajthatatlan, szerinte az öccse bolondot csinált magából. Mikor azt kérdezem tőle, hogy hát nem érti, hogy az öccse az internet sztárja lett és kedvelik az emberek, rámüvölt: Maga hülye?

Minden rosszba belevinnék

Végül ebben maradunk. Túl sokszor hangzott el, hogy mindent megtesznek, és mindent megadnak Pistának, akiről úgy beszélnek, mint egy tehetetlen rongybabáról. Pedig Pista nem beszélt a levegőbe: van öröksége is, és pénze is, tisztes nyudíjat kap az államtól. Nagynénje pedig ápolási díjat, hiszen kihozta az intézetből. De Pista hiába hajtogatja saját igazát, hiába könyörög, hogy élhessen, elmehessen szórakozni. "Persze, hogy nem engedlek el.

A diszkóban füveznek, meg isznak.

Amíg édesanyád élt, a gépbe dobáltad, bármilyen rosszba könnyen belevinnének" - harsogja Etus. Sakk-matt.

Nem akar egyedül élni

De Pista csak nem ad nekik igazat, megsúgja, hogy menne, ismerkedni szeretne, nem akar egyedül élni. Társkeresőre is gondolt, segítséget is ezért kért attól, aki videóra vette. De az ítélet hamar elhangzik:

Vissza fogsz menni az intézetbe!

- kiált Etus, majd újra sírni kezd. Aztán kicsit megenyhül, bevallja, tudja ő, hogy egy ilyen fiatalembernek nehéz lehet egyedül.

De akkor miért nem egy társkeresőre jelentkezett, miért egy ilyen lánynak udvarol, aki rá se néz?

- kérdezi megint, és látom, ahogy Pista elszomorodik. "A falunapra akartad elhívni, ugye?" - kérdezem tőle, ő meg hálásan bólogat, hogy valaki végre őt is megérti.

"Nagyon udvarias vagy, remélem tudod" - bököm aztán ki, mintegy vigasztalásként. Nem tudom, mi mást mondhatnék neki. Végül otthagyom a félhomályban, és csak reménykedem: talán teljesül álma, és nem marad egyedül.

Zsanett nem lesz a szökőkútnál

Mert Zsanett tényleg nem megy. A lány  a RIPOST-nak elmondta, egy ízben az utcán találkozott Pistával, aki megadta neki a telefonszámát. Mivel a lány tudott Pista betegségéről, nem ellenkezett, kedves szeretett volna vele lenni.

Két napra rá üzent nekem a videóval, nem hittem volna, hogy ilyen sok ember meg fogja osztani és ilyen port kavar!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ámokfutó mercis előzgetett az M3-ason, tükörtörés után az út közepén állt meg tárgyalni - videó

origo.hu

Senki nem gondolta, hogy Zelenszkij ezt megteszi

mindmegette.hu

Így készül a legfinomabb halászlé: Bözsi mama felfedi a titkos receptet

hirtv.hu

Az OECD országok átlageredménye visszaesett, a magyar diákok teljesítménye nem romlott + videó

ripost.hu

Újra lesz kit ringatnia Kiszel Tündének: örömhírt jelentett be Hunyadi Donatella

vg.hu

Beperelte Magyarországot a Pfizer

origo.hu

Demcsák Zsuzsa: 75 perc alatt én férjhez megyek és elválok

travelo.hu

A legjobb gyógyvizes termálfürdők a Balaton környékén

life.hu

Fogyassz bátran csokoládét karácsonykor: az egészséged hálás lesz érte(x)

ripost.hu

"Ez ugyanaz a gyerek?": megdöbbentek a rajongók Kulcsár Edina kisbabájának arcán

ripost.hu

Végre Szabyest is megszólalt a Rékasi Károly elleni gyűlöletcunamiról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-