Létrehozva: 2015.06.21.

Horror! Kezdődik Kínában a kutyaevő fesztivál! Video +18

Holnap kezdõdik minden idõk egyik legbarbárabb szokása a kínai kutyaevõ fesztivál. Azt mondják ez egy tiszteletreméltó hagyomány. Már akinek.

Szerző Gru Lajos

A dél-kínai  Yulin nevű nagyvárosban az 1990-es évek vége óta tartanak kutyahúsfesztivált a nyári napfordulón. A kutya fogyasztásának ősi hagyományai vannak a régióban, s a fesztivált azóta tartják meg, hogy a régi szokás feléledt, és egyre több kutyahúsra specializálódott étterem és piac nyílt a városban.

Elrabolják a kutyákat!

Eleinte az itt levágott kutyákat a környéken tenyésztették, de ahogy egyre több húsra volt igény, Kína többi részéből is hoztak állatokat. Ez felkeltette az állatvédők érdeklődését is, akik 2010 óta rendszeresen tiltakoznak a fesztivál ellen.A kutyák egy részét törvényes tulajdonosuktól rabolják el, ráadásul túlzsúfolt teherautókon szállítják őket a városba, így különböző betegségeket terjeszthetnek. A hatóságok azonban azt válaszolták, hogy a fesztivált magánemberek szervezik, ahhoz a helyi kormányzatnak nincs köze.

Próbálják menteni őket...

Az idei fesztiválon már Kína több részéből érkeztek interneten szervezett tüntetők, hogy helyben fejezzék ki nemtetszésüket. Kisebb dulakodás is kialakult. A tüntetők végül kevesebben voltak, mint a húsimádók, így nem érték el céljukat. A kampányhoz az interneten is sokan csatlakoztak, többek között sok híresség. Az állatvédők 100 ezer yuant is összegyűjtöttek, hogy a levágásra szánt kutyákat kiváltsák, ebből 450 egyedet sikerült megmenteniük – kérdéses azonban, hogy hol tudják elhelyezni őket.

Növeli a férfi termékenységet?

Kínában amúgy nincs állatvédelmi törvény... Errefelé ősidők óta fogyasztanak kutyahúst, amelynek gyógyító hatást is tulajdonítanak. A hagyományos kínai gyógyászat szerint a kutya felmelegíti a testet, és növeli a férfi termékenységet.

A kutyahúskérdés az utóbbi időkben túlmutat önmagán: a hagyományokat védők szerint a szokás a kínai kultúra része, s az állatvédők csak a Nyugatot majmolják; az utóbbiak szerint viszont a szokás felett már eljárt az idő.

A videó megtekintését gyenge idegzetű kutyabarátoknak nem ajánljuk!

 

Szerző Gru Lajos

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt Meggyes Dávid: Sajnálom, hogy vége

origo.hu

Halálos veszélyt jelent, mégis mindenki csinálja

borsonline.hu

”Közeleg a tárgyalás…” - volt férje üzent Janicsák Vecának

mandiner.hu

Új ötlettel állt elő Verhofstadt: így kerülné ki Orbán vétóját

ripost.hu

Felfedte az időutazó Magyarország jövőjét: nem sok időnk van hátra

origo.hu

Fontos bejelentést hozott G.w.M - itt vannak a részletek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. december 8.: Pénteken mindenki kibékül

mandiner.hu

A fiatalok pénzügyi forradalma - okos döntésektől a gazdag jövőig

life.hu

PMS-barát ételek, azaz mit fogyasszunk és mit ne a menstruáció előtti napokban?

lapcentrum.hu

Vásároljon most egy éves Mandiner előfizetést és fél évet mi állunk!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-