Létrehozva: 2024.04.29.

Meseváros a Belvárosban: befejeződött a Szabadság téri játszótér felújítása

Már látogatható a felújított Szabadság téri játszótér.

Belváros legújabb játszóterét április végén az V. kerületi családok egy nagyszabású megnyitó esemény keretében vehették birtokba, ahol koncertekkel, gyermekműsorokkal, bábjáték-automatával, arcfestéssel, lufihajtogatással, óriásbubi-show-val várták a látogatókat.

 

Belváros Önkormányzata a klímatudatos és hatékony vízgazdálkodási szemlélet jegyében, innovatív technológiák alkalmazásával újította meg a Szabadság tér délnyugati oldalán található játszóteret. A projekt keretében a legnépszerűbb játszóeszközöket felújították, új, akadálymentes játékokat telepítettek, és a zöldfelületet is bővítették.

A Belvárosban az elmúlt két évben négy új játszóteret adtunk át: a vadonatúj Bástya parkban esővédett játszóteret, a Hild téren Kufli játszóteret, a Tesz-Vesz Óvodában több szintes játszóházát mászófallal, trambulinnal és most a Szabadság téri játszóteret. Mindez a belvárosiak összefogásának a sikere!

- mondta Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere. Belváros Önkormányzata 2024 januárjában a belvárosi szülők kezdeményezésére, önként vállalt feladatként, a lakók javaslatai, észrevételei alapján megvalósuló közösségi tervezéssel kezdett bele a Főváros gondatlansága okán leromlott állapotba került Szabadság téri játszótér felújítási munkálataiba, ahogy erre korábban a szintén a Főváros Önkormányzatának hiányos üzemeltetésében álló Hild tér esetében is szükség volt. 

A játszótér felújítása során a korábban itt található, közkedvelt játszóeszközök egy részét felújították, és számos új elemmel is bővítették a teret. A gyerekek a jövőben már nemcsak a felújított kisvonaton, de egy csúszdával egybekötött kockaváron, többféle hintán, forgó játszóelemeken, trambulinon, és egy speciálisan kialakított, akadálymentes homokozóban is játszhatnak. A játszótér központi része ütéscsillapító és vízáteresztő gumiburkolatot kapott, amelynek részeként egy egybefüggő kismotorpályát is kialakítottak.

A játszótér megújítása során nem csak a játékokra, de a zöldfelületre is nagy hangsúlyt fektettek. A téren 4 új fát ültettek, ezzel 21-re emelve a fák számát, és a zöldfelületet közel 900 négyzetméterre növelték. A növények vízellátásáról gyökéröntöző berendezés gondoskodik.

 A projekt során kiemelt figyelmet fordítottak a gyerekek biztonságára: a korábbi négy bejáratból kettőt megszüntettek, a megmaradó két bejárat pedig egy-egy kaput kapott, így a játszótér zárhatóvá vált.

origo.hu

Pokoli, élhetetlen világ lesz a Földön

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

borsonline.hu

Megszületett az új rapkirály: G.w.M büszkén öleli magához kicsi fiát - FOTÓ

vg.hu

Sorkatonaság: ki és hol kerülhet sorra Európában?

ripost.hu

Ezek a csillagjegyek született mázlisták, idén nyáron nagy szerencse éri őket

vg.hu

Lázár János minisztériuma írásba adta: megemelik a megengedett legnagyobb sebességet az egyik fontos főúton

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

lakaskultura.hu

Látványos megújulás Törökvészen: így készült el a napfényes tetőtéri lakás

ripost.hu

Most kaptuk: tömegkarambol történt Budapesten, rohantak menteni

ripost.hu

Aggasztó szöveget tett közzé az olimpikon párja

ripost.hu

Csak az emberek 2 százaléka képes megfejteni ezt az optikai illúziót - Fotó

ripost.hu

Ben Affleck borzalmasan néz ki, egy üveg piával a kezében sétált - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-